Coöperatie

Zonnepark Halo Langelo

Klant worden

In de zomer van 2020 is zonnepark Halo gerealiseerd naast de gasopslag van de NAM in Langelo. Het is het eerste zonnepark in de gemeente Noordenveld en is volledig eigendom van de Energiecoöperatie Noordseveld . Met dit zonnepark leveren wij als inwoners van Noordenveld zelf een bijdrage aan de transitie naar duurzame energie. Als u een 1-jaar contract afsluit bij ons coöperatieve energiebedrijf Energie VanOns dan profiteert u mee van de goedkopere groene stroom van Halo.

Een Halo is een stralenkrans om de zon. Ons idee was om met dit project een stralenkrans van panelen rond de gasopslag te leggen. Dit bleek niet haalbaar. Zo zijn we uitgekomen bij een zonnepark bij de entree van de gasopslag. Hier staan 3228 zonnepanelen met een totaal vermogen van 1,081 MWp, wat voldoende stroom oplevert voor het jaarlijkse gemiddelde verbruik van 294 huishoudens.

“Ik wil graag concreet wat doen om de wereld duurzamer te maken. Ik heb samen met mijn vrouw een gasloos passiefhuis gebouwd. Ik zet me vooral in voor zonprojecten en voor samenwerking met de gemeente.”

- Jeroen Niezen - actief lid

Samen staan we sterk
Onze coöperatie runnen we met een groep enthousiastelingen die zich vrijwillig inzetten  voor de verduurzaming van onze buurt. We financieren onze projecten met lidmaatschappen en klanten die via ons energie afnemen bij Energie VanOns. Voor elke klant ontvangen wij jaarlijks een vergoeding. Deze vergoeding besteden wij weer aan duurzaamheidsprojecten in onze buurt. Samen bouwen we aan een zonnige toekomst. Doe je met ons mee?

Zonnepark Halo Langelo

  • Westerstukkenweg 2
Bezoek website

Ook groene stroom van Zonnepark Halo Langelo

  • 100% groene stroom uit eigen buurt
  • Aantrekkelijke tarieven
  • Overstappen is makkelijk
  • Opbrengsten worden lokaal besteed aan duurzame projecten
  • Verbeter je CO2 footprint, zonder grote investering