De energie van de toekomst is lokaal en groen. Energie VanOns wil een belangrijke rol spelen in de overgang naar deze positieve energie. Door de krachten van lokale energiecoöperaties te bundelen, maken we lokale groene energie voor en van ons allemaal.

Groen is groen

Groene energie is gelukkig niet meer bijzonder. Maar de ene groene energie is de andere niet. Sommige energiebedrijven zeggen dat ze groene stroom verkopen, terwijl ze eigenlijk vooral buitenlandse certificaten kopen waarmee hun grijze stroom 'groen' lijkt. Energie VanOns is 100% échte groene stroom van eigen bodem. En ons gas? Dat is CO2-gecompenseerd: een van de meest groene vormen van gas op dit moment.

Lokaal is lokaal

Energie komt straks niet meer uit een fabriek ver weg, maar uit je directe omgeving. Dat kan kleinschalig met zonnepanelen op je eigen dak of groter met een dorpsmolen of zonneweide in de buurt. Stroom wordt lokaal opgewekt en lokaal afgenomen. Energie VanOns neemt lokale energiecoöperaties werk uit handen en investeert in de regio. Samen zijn we weer de baas over onze eigen energie.

Snel naar