Coöperatie Duurzaam Boerakker

Wij willen duurzaamheid op gebied van natuur en energie, biodiversiteit, voorzieningen, educatie, recreatie en sociale samenhang van de dorpen Boerakker-Lucaswolde vergroten en/of versterken. Het doel is om toegang aan elke dorpsbewoner te bieden tot duurzame energie en nieuwe voorzieningen, waaronder wandelbos, voedselbos, biologische groenten, recreatie, schooltuinen en speelruimte voor kinderen.

Wijnjewoude Energie Neutraal

Wijnjewoude Energie Neutraal (WEN) zet zich in voor 100% groene, lokale en betaalbare energie
In Wijnjewoude zetten we ons samen in lokaal verder te verduurzamen. Wij zijn een actieve gemeenschap en wij zijn bereid om in actie te komen voor elkaar en voor een betere wereld. Onze verbondenheid is onze grootste kracht, maar op kleinschalig niveau is het vaak lastig om een grote impact te maken op duurzame projecten in de regio. Echter, dit is zeker niet onmogelijk. Daarom hebben wij ervoor gekozen energiecoöperatie WEN zonder winstoogmerk op te richten, en ons aan te sluiten bij Energie VanOns. Door ons aan te sluiten bij Energie VanOns kun jij bij onze energiecoöperatie lokaal geproduceerde duurzame stroom en CO²-gecompenseerd gas afnemen tegen een eerlijke prijs. Niet alleen goed voor de planeet, maar ook voor de portemonnee!

De winst niet in eigen zak steken, maar investeren in de toekomst
Wij investeren onze winst in lokale duurzame projecten in Wijnjewoude. Projecten waar wij op dit moment mee bezig zijn, zijn de omtovering van de voormalige rioolzuivering naar een energiepark waar zowel biogas als groene stroom wordt opgewekt en opgeslagen. Ook hebben wij een postcoderoosproject gerealiseerd waarbij zonnepanelen kunnen worden aangeschaft die op het dak van zorgboerderij De Twa Bûken zijn geplaatst.

Werk mee aan een duurzaam Wijnjewoude!
Voel jij je geroepen om duurzame projecten in Wijnjewoude te ondersteunen? Word klant bij Energie VanOns via onze energiecoöperatie! Jij profiteert van 100% groene, lokale en betaalbare energie en steunt tegelijkertijd bijzondere projecten in de regio. We werken samen aan een duurzaam Wijnjewoude en jij kunt ons hierbij helpen!