Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie
Nieuws • 20 november 2018

Trots op onze eerste plaats als groene energieleverancier!

Met een maximale score van een vette 10 prijkt Energie VanOns dit jaar bovenaan in de jaarlijkse stroomranking! De Consumentenbond, Natuur & Milieu, Greenpeace en Wise onderzoeken jaarlijks de duurzaamheid van stroomleveranciers en beloont ons dit jaar met een gedeelde eerste plaats. We zijn bijzonder trots op deze erkenning als duurzame voorloper in groene energie. Samen met de inmiddels ruim 90 bij ons aangesloten noordelijke energiecoöperaties zullen we ons de komende jaren blijven inzetten om steeds meer Nederlanders te voorzien van écht duurzame energie. Energie die 100% groen is en bovendien lokaal en in eigen beheer wordt opgewekt.

Met het jaarlijkse onderzoek van de Consumentenbond, Natuur & Milieu, Greenpeace en Wise worden energieleveranciers geprikkeld om te kiezen voor een duurzame koers. Bewuste consumenten kunnen de lijst gebruiken bij hun keuze. We zijn daarom enorm blij dat de meetmethode dit jaar eindelijk ruimte biedt om de eigenzinnige aanpak van Energie VanOns te belonen.

Bij Energie VanOns werken we elke dag hard aan de versnelling van de energietransitie. We willen iedereen stimuleren om zelf of samen lokaal energie op te wekken en/of duurzame energie uit eigen streek te gebruiken. Onze klanten krijgen 100% groene stroom uit Noord-Nederland; een steeds groter deel daarvan wekken we zelf op. De winst stroomt terug naar de coöperaties, die hiermee kunnen investeren in nieuwe zonnedaken of windmolens. Of in het opknappen van hun buurthuis, als ze dat liever doen. Dat is wat onze beweging zo uniek maakt: Energie VanOns is eigendom van de coöperaties, niet andersom.

Met deze prachtige score op zak kijken we uit naar een jaar vol nieuwe initiatieven om groene energie in eigen beheer op te wekken. Dorpsverenigingen, mensen met een groen hart en burgers die hun eigen dorp liefhebben slaan de handen ineen om de energie van de toekomst vorm te geven, zonder vervuiling, zonder beursgenoteerde multinationals. Samen maken we energie weer van ons!

Bekijk het onderzoek inclusief alle scores op de website van de consumentenbond.