Zorgboerderij Moai Seldsum 250ste klant Trynergie

Bij Trynergie uit het Friese Trynwâlden weten ze hun feestjes wel te vieren: op 2 december werd de 250ste klant van de coöperatie zorgboerderij ‘Moai Seldsum’ gehuldigd met een mooie bos bloemen en een energiebespaarbox.

Moai Seldsum in Oentsjerk is een zorgboerderij die een thuis biedt aan iedereen met een beperking. Wonen, dagbesteding en onderwijs zijn hier gekoppeld aan het buitenleven op en rond de boerderij. Voor eigenaar Attsje de Vries-van Gunst past lokale energie helemaal bij de filosofie van Moai Seldsum: “Wat je lokaal kan kopen koop je lokaal, en dat geldt ook voor energie. Voor ons is dat vanzelfsprekend.”

Trynwâldsters die zich aansluiten bij Trynergie worden klant bij Energie VanOns en gratis lid van Trynergie, een zeer actieve coöperatie. Trynergie werkt samen met de gemeente Tytsjerksteradiel en de provincie Friesland maar ook met partners uit de Trynwâldster dorpen en partijen als Netwerk Duurzame Dorpen en Us Koöperaasje. De opwekprojecten van de coöperatie, gebundeld als Us Zon van Tryntsje, lopen uiteraard via Energie VanOns.

Op die manier dragen we samen bij aan de missie van Trynergie: Eigen, duurzame en betaalbare energie in de Trynwâlden.

[fotobijschrift: Van links naar rechts eigenaren Attsje de Vries-van Gunst, Thomas de Vries en Corien van der Linden van Trynergie]