Klantenwervingstraject voor energiecoöperaties (Pilot) - Energie VanOns

Mijn Energie VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie

Klantenwervingstraject voor energiecoöperaties (Pilot)

Je wilt als energiecoöperatie nieuwe leden werven, bijvoorbeeld voor je zonnepark en stroom leveren via Energie VanOns. Maar het werven gaat langzamer dan verwacht en kost veel energie. Je bent niet de enige energiecoöperatie die daarmee worstelt. Daarom hebben wij een speciaal klantenwervingstraject ontwikkeld, waarbij je samenwerkt met ervaren marketingprofessionals.

Wat houdt het in?

We werken samen met marketingprofessionals die veel ervaring hebben met de energietransitie en coöperaties. Zij helpen je met het opzetten van een sterke marketingstrategie voor een klantenwervingscampagne. Jij kent de lokale omgeving, zij brengen hun marketingkennis in. In een periode van 6 maanden gaan jullie samen leden werven.

Voor wie is dit traject?

Dit klantenwervingstraject is bedoeld voor energiecoöperaties die leden willen werven voor bijvoorbeeld grootschalige zonneparken of in het algemeen willen groeien in aantal leden.

Energietuin Assen

Traject in het kort

  1. Kennismakingsgesprek: We starten met een digitaal gesprek om elkaar te leren kennen. 
  2. Kick-off: Samen bepalen we de doelen en maken we een planning.
  3. Analyse en basis: We bekijken bestaande middelen en leggen een stevige basis.
  4. Ontwikkeling: We ontwikkelen alle benodigde middelen voor de campagne.
  5. Campagne: Gedurende zes tot acht weken voeren we samen actief campagne.
  6. Evaluatie: We evalueren de resultaten en gebruiken deze kennis voor toekomstige trajecten.

Wat kost het traject?

Wij willen als Energie VanOns coöperaties helpen bij het werven van klanten. Dit is ook in ons belang, want wij willen tenslotte ook stroomafnemers. Daarom draagt Energie VanOns eenmalig € 7000,- bij. De kosten voor advertenties en drukwerk verschillen per gebied (afhankelijk van doelen, aantal huishoudens en advertentiemogelijkheden in de regio), maar liggen gemiddeld rond de € 5.000. Deze kosten zijn voor de coöperatie.

Investering door Energie VanOns:
€ 7000,- eenmalig
Voor het ontwikkelen en opzetten van de campagne en het uitwerken van de promotiemiddelen.
Investering door de Energiecoöperatie:
± € 5000,- eenmalig
Voor advertenties, drukwerk en andere promotiemiddelen. Welke dit zijn is afhankelijk van doelen, de huidige situatie, aantal huishoudens en advertentiemogelijkheden in de regio.

Partners

Om dit traject aan te kunnen bieden hebben we een nauw samenwerkingsverband met onze partner Green Marketers. Met hun marketingprofessionals werk je nauw samen tijdens dit traject.

Veelgestelde vragen

Klantenwervingstraject
Wat zijn de kosten voor mijn energiecoöperatie?

De kosten voor advertenties en drukwerk verschillen per gebied (bijvoorbeeld aantal huishoudens), maar liggen gemiddeld rond de € 5.000. Dit zijn de kosten voor de coöperatie.

Hoeveel tijd kost het ons?

Reken op minimaal een uur per twee weken voor afstemming. In het begin zal dit iets meer zijn. Verder kost het tijd om middelen te verspreiden(zoals flyeren en posters ophangen), lokale contacten te onderhouden en informatieavond(en) te organiseren.

Wat wordt er nog meer van ons verwacht?
  • Deelname van twee vaste contactpersonen aan het traject.
  • We hebben tijdens het traject toegang nodig tot de website voor het aanpassen van content.
Waarom financiert Energie VanOns een deel?

Energie VanOns wil coöperaties helpen bij het werven van klanten. Dit is ook in ons belang, want wij willen ook stroomafnemers.

Hoe lang duurt het traject?

Het traject duurt ongeveer zes maanden, inclusief de kick-off, strategie bedenken, middelen maken en campagnevoering en evaluatie.

Welke ervaring hebben jullie met dit soort trajecten?

De marketing professionals waarmee jullie samenwerken hebben al voor zo’n 30 energiecoöperaties gewerkt en kennen de energietransitie en marketing door en door.

Interesse of vragen?

In september 2024 starten we met dit traject als pilot met vier al geselecteerde energiecoöperaties. Daarna gaan we evalueren of dit ook interessant is voor andere coöperaties.

Heb je interesse? Meld je dan via onderstaand formulier of neem telefonisch contact op via 085 080 50 55. We nemen contact met je op zodra de pilot is afgelopen. Medio maart 2025.

Aanmeldformulier Klantenwervingstraject

Naam
Ik wil

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.