Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie

Energie uit duurzame bronnen

Een duurzaam leven begint met lokaal opgewekte groene stroom. Energie VanOns werkt net even anders dan andere energiebedrijven. In jouw buurt wekken energiecoöperaties met zonneparken, zonnedaken en windmolens jouw lokale stroom op. Lokaal opgewekt en lokaal geleverd.

Al onze energiebronnen zijn van de burgers. Jouw geld gaat dus niet naar een grote commerciële partij, maar je steunt hiermee jouw eigen lokale energiecoöperatie.

Wil je zelf kiezen uit welke duurzame energiebron jouw stroom komt? Kies dan een van de onderstaande bronnen. Je bepaalt zo zelf waar jouw geld naar toe gaat.

Ook groene stroom VanOns

Bestaande klant? Bereken via mijn VanOns
  • 100% groene stroom uit eigen buurt
  • Aantrekkelijke tarieven
  • Overstappen is makkelijk
  • Opbrengsten worden lokaal besteed aan duurzame projecten
  • Verbeter je CO2 footprint, zonder grote investering

Zonne-energie

Een groot gedeelte van onze energiecoöperaties wekken zonne-energie op. Ze doen dit met zonneweides of zonnedaken op grote schuren en bedrijfsgebouwen. Op deze weides en daken zijn een groot aantal aaneengeschakelde zonnepanelen jouw stroom aan het opwekken. Zo kan de zonne-energie die bij jou in buurt is opgewekt jouw huis voorzien van groene stroom.

Windenergie

Een gedeelte van onze energiecoöperaties wekken windenergie op. Ze doen dit met kleinschalige windmolenprojecten in weilanden en op het erf van onze boeren in jouw buurt. Ze zetten onze Hollandse wind om in windenergie. Zo kan de windenergie die bij jou in de buurt is opgewekt jouw huis voorzien van groene stroom.

Onze groene stroom

CO2-gecompenseerd gas

Energie VanOns levert CO2-gecompenseerd gas. Dit is aardgas waarbij de CO2-uitstoot van je gasverbruik wordt ‘betaald’ met de aankoop van zogenaamde CO2-rechten. Deze rechten ontstaan bijvoorbeeld door bomen te planten of door geld te geven aan duurzame (energie)projecten.

Dit jaar compenseren we het gasverbruik van onze klanten met CO2-rechten (VER’s, Verified Emissions Reductions) uit China.