Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie

Zonnepark Leemdijk

  • Raadhuisplein 1
  • Beilen
Bron van Energiecoöperatie Duurzame Smildes eo
Zonnepark Leemdijk

Heb je al stroom van een groene bron uit je eigen streek? Een van onze duurzame bronnen is Zonnepark Leemdijk.

Onze duurzame bron
Aan het bedrijventerrein Leemdijk in Smilde ligt Zonnepark Leemdijk. Het zonnepark bestaande uit 18.600 zonnepanelen met een opgesteld vermogen van 6,9 MWp – produceert jaarlijks voldoende duurzame elektriciteit voor 2.000 huishoudens. Inwoners van de gemeente Midden-Drenthe kunnen via Energie VanOns de door het zonnepark opgewekte elektriciteit afnemen.

Zonnepark Leemdijk helpt bij het waarmaken van de duurzaamheidsambities in de gemeente Midden-Drenthe. Daarnaast kan de opgewekte stroom worden verbruikt door mensen uit de omgeving.

“Wij vinden het belangrijk om omwonenden mee te laten profiteren van het zonnepark. De financiële opbrengsten komen via duurzaamheidsprojecten terug bij onze inwoners.”

- Wethouder Jan Schipper

Samen staan we sterk
Onze coöperatie runnen we met een groep enthousiastelingen die zich vrijwillig inzetten  voor de verduurzaming van onze buurt. We financieren onze projecten met lidmaatschappen en klanten die via ons energie afnemen bij Energie VanOns. Voor elke klant ontvangen wij jaarlijks een vergoeding. Deze vergoeding besteden wij weer aan duurzaamheidsprojecten in onze buurt. Samen bouwen we aan een zonnige toekomst. Doe je met ons mee?

Ook groene stroom van Zonnepark Leemdijk

Bestaande klant? Bereken via mijn VanOns
  • 100% groene stroom uit eigen buurt
  • Aantrekkelijke tarieven
  • Overstappen is makkelijk
  • Opbrengsten worden lokaal besteed aan duurzame projecten
  • Verbeter je CO2 footprint, zonder grote investering