Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie

Websitepakket voor energiecoöperaties

Als energiecoöperatie heb je behoefte aan een professionele, betaalbare en onderhoudsarme website. Waar leden zich makkelijk aanmelden voor opwek-projecten. Zo kunnen ze lid worden, overstappen of een proefberekening maken. Energie VanOns heeft daarom met inbreng van verschillende energiecoöperaties een pakket laten ontwikkelen. Hierdoor kan je als (potentieel) aangesloten energiecoöperatie bij Energie VanOns, zeer voordelig en snel een website opzetten.

In het kort

 • Professionele en betrouwbare website
 • Begeleiding bij online krijgen website inclusief teksten schrijven en plaatsen
 • Persoonlijk contact
 • Demonstratie en 2 uur ondersteuning achteraf
 • Technisch volledig ontzorgd

Een nieuwe site? Zo helpen we je verder.

Als energiecoöperatie hebben jullie besloten dat er een website moet komen. Of dat de oude website aan vervanging toe is. Maar waar begin je? Wij helpen je bij het hele proces, van teksten plaatsen tot live zetten. We nemen persoonlijk contact op. Vragen wat jullie nodig hebben, denken mee en bieden keuzes. Daarna zetten we de basis op voor jullie nieuwe website. Ook geven we advies over teksten, foto’s en hoe je de website effectief inzet.

Ook leren we jullie hoe je zelf teksten kunnen plaatsen, of pagina’s kunt aanmaken. En bieden we ondersteuning bij vragen. Stap voor stap richten we de website in zodat jullie (potentiële) leden en geïnteresseerden goed weten wat jullie allemaal bieden.

Mogelijkheden in websitepakket

 • Flexibel in te delen pagina’s
 • Formulieren
 • Knoppen
 • Nieuws
 • Agenda
 • Video’s
 • Verhalen
 • SEO-hulp
 • Veelgestelde vragen
 • Personen overzicht
 • Overstapcalculator
 • Lijstjes
 • Koppeling met Mailchimp voor nieuwsbrieven
 • Nieuws-items van Energie VanOns kunnen met een druk op de knop worden doorgeplaatst.

Op basis van ervaring worden er doorlopend nieuwe mogelijkheden toegevoegd.

Onze website was teveel op zenden gericht. Maar richt zich nu veel meer op de klantvraag. Ook ziet de site er uitnodigend uit, in een mooie kleurstelling. En dat werkt direct!

Richard Ton, Energiecoöperatie Noordseveld

Ik vond het een prettige samenwerking en wil jullie graag bedanken voor de adviezen en deskundigheid bij het maken van deze mooie EDW website met een frisse uitstraling. Iedereen in het bestuur is er erg tevreden over!

Harmen Tjalling Holwerda, Energiecoöperatie Duurzaam Woudsend

Wat kost het pakket

EnergieVanOns heeft de initiële ontwikkelkosten voor haar rekening genomen om zo met schaalvoordeel meerdere coöperaties te helpen. Ook het technisch onderhoud van het pakket en kosten voor doorontwikkeling worden door Energie VanOns betaald. Dit zorgt ervoor dat je als coöperatie een heel professionele en uitgebreide website krijgt voor een lage prijs.

De kosten voor eenmalige implementatie en jaarlijkse webhosting zijn voor rekening van de coöperatie.

Implementatie € 695,- eenmalig
WordPress Core installatie inclusief koppelen (evt. aanschaf) van domeinnaam
Installatie van het Coöperatie Thema
Installatie van nodige plugins voor het thema + een aantal handige plugins
Koppeling met Mailchimp of MailerLite inrichten
Inrichten structuur van de website
Rechtenvrije teksten en afbeeldingen voor een aantal veelgebruikte pagina’s
Plaatsen teksten en inrichten 10 pagina’s*
Demonstratie en uitlegsessie van 1 uur
2 uur ondersteuning bij het leren beheren en vullen van de website

*Meer dan 10 pagina’s plaatsen, teksten redigeren of schrijven en extra ondersteuning is mogelijk tegen een extra vergoeding
Managed Hosting: € 29,95 p/m
Hosting met 100% gecertificeerde NL wind en zonne-energie
Volledig technisch ontzorgd
1 domeinnaam (.nl of .com) inbegrepen
TLS(SSL)-beveiligingscertificaat
DNS beheer inclusief e-mailbeveiliging
1 mailbox 2 GB (onbeperkt aantal aliassen). Extra mailboxen pakket is mogelijk.
Dagelijkse backups
Automatische updates WordPress Core
Automatische Updates WP-plugins en het Energie VanOns Coöperatie thema
3 GB opslag en 3 GB dataverkeer

Partners

Om dit pakket aan te kunnen bieden hebben we een nauw samenwerkingsverband met twee partners. BW H doet de technische ontwikkeling, onderhoud en doorontwikkeling. Voor de implementaties en managed hosting werken we samen met Green Marketers. Als coöperatie heb je dan ook het meest te maken met Green Marketers.

Veelgestelde vragen

Websitepakket
In welke mate kunnen we de site aanpassen?

De inhoud is volledig aanpasbaar. Je kunt hierin gebruik maken van “blokken”. Tijdens een demonstratie kunnen we laten zien hoe dit werkt. Daarna kunnen jullie hier zelf mee aan de slag.

Hoelang duurt het om de website te maken?

Wij vragen door een “content”document om inhoud van 8 pagina’s aan te leveren. Meestal is dat voornamelijk bestaande informatie die je als coöperatie al hebt en hoef je dit alleen maar in het document te zetten. Ook vragen we jullie om foto’s aan te leveren.

Als dat klaar is dan duurt het meestal maar twee weken en dan staat alles in de website. De website live zetten kan (in overleg) op elk moment. Als je eerst meer informatie wilt plaatsen voordat de website live gaat, dan kan dat ook. Je krijgt dan toegang tot de website en een uitleg hoe je met de website kunt werken.

Kunnen we het menu aanpassen?

Dat kan zeker. Menu’s zijn volledig aanpasbaar.

In hoeverre kunnen we plug-ins toevoegen of code wijzigen?

Jullie krijgen rechten om de inhoud aan te passen. Het installeren van plugins, de functions.php of de css aanpassen is niet mogelijk. Simpelweg omdat we de garantie willen geven dat het thema blijft werken.

Het pakket is zeer compleet en gebaseerd op behoeften vanuit coöperaties. Het is natuurlijk mogelijk dat je een behoefte hebt die er nog niet inzit. Behoeften veranderen. Daarom we verzamelen feedback vanuit coöperaties voor doorontwikkeling.

Waar kunnen we onze nieuwsberichten helder en zichtbaar plaatsen?

Er is een aparte nieuws sectie op de homepage. Deze toont de nieuwsberichten automatisch. Ook kan er een aparte pagina worden ingericht voor het nieuws.

Interesse of vragen?

Laat je gegevens achter via onderstaand formulier. Je krijgt binnen twee werkdagen bericht. Of neem telefonisch contact op via 085 080 50 57.

Naam
Ik wil

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.