Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie

Zonkracht Hummelo - Holsen

  • Broekstraat 33
  • Hummelo
Bron van Streekenergie

Heb je al stroom van een groene bron uit je eigen streek? Een van onze duurzame bronnen is Zonkracht Hummelo – Holsen.

Onze duurzame bron
Henk en Olga Oosterink hebben een melkveebedrijf (Holsen) aan de Broekstraat in Hummelo. In 2008 bouwden ze een nieuwe stal, waarvan ze het dak in 2018 aanboden aan Zonkracht Hummelo. Henk, die destijds bestuurslid was van LTO West Achterhoek, zegt hierover: “Ik vind het een mooi initiatief. Ik zie ook dat er richting toekomst iets moet gebeuren in onze energievoorziening. Zonne-energie is een mooie oplossing. Persoonlijk ervaar ik het als een drempel om daar vruchtbare landbouwgrond voor te gebruiken, maar ik vind dat je als boer dan wel bereid moet zijn je dak ter beschikking te stellen.”

Het dak aan de Broekstraat biedt voldoende ruimte voor een tweede installatie van Zonkracht Hummelo en laat dan zelfs ruimte over, voor het geval de Familie Oosterink in de toekomst zelf zonnepanelen wil plaatsen voor hun eigen energievoorziening.

Samen bouwen we aan een zonnige toekomst. Doe je met ons mee?

Samen staan we sterk
Onze coöperatie runnen we met een groep enthousiastelingen die zich vrijwillig inzetten  voor de verduurzaming van onze buurt. We financieren onze projecten met lidmaatschappen en klanten die via ons energie afnemen bij Energie VanOns. Voor elke klant ontvangen wij jaarlijks een vergoeding. Deze vergoeding besteden wij weer aan duurzaamheidsprojecten in onze buurt. Samen bouwen we aan een zonnige toekomst. Doe je met ons mee?

Ook groene stroom van Zonkracht Hummelo – Holsen

Bestaande klant? Bereken via mijn VanOns
  • 100% groene stroom uit eigen buurt
  • Aantrekkelijke tarieven
  • Overstappen is makkelijk
  • Opbrengsten worden lokaal besteed aan duurzame projecten
  • Verbeter je CO2 footprint, zonder grote investering