Energie VanOns zet licht op groen voor elektrisch rijden - Energie VanOns

Mijn Energie VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie

Energie VanOns zet licht op groen voor elektrisch rijden

Elektrisch rijden is niet meer weg te denken. Inmiddels rijden zo’n 350.000 weggebruikers elektrisch. Sinds kort is het mogelijk om via Energie VanOns een laadpaal aan te schaffen. Zo kun je thuis altijd je auto opladen. Voor het laden onderweg was er al een mooie oplossing; de Energie VanOns-laadpas. In deze blog lees je alles over laadpalen, laadpassen en onze pilot Slim Laden.

Laadpaal thuis

Als je elektrisch rijdt, wil je natuurlijk het liefst thuis kunnen laden. Via Energie VanOns regel je gemakkelijk je laadpaal en laad je met eigen stroom of stroom uit je buurt. Het vinden van een geschikte paal is niet altijd gemakkelijk. Daarom helpt onze partner Fluctis je met het kiezen van de paal die het beste bij jou past. Zo ontzorgen we jou van advies tot installatie.

Voordelen van een laadpaal aan huis

Aan een laadpaal aan huis zitten veel voordelen. Deze voordelen zetten we graag voor je op een rij.

Het is goedkoper

het is best een investering om een eigen laadpaal aan te schaffen. Maar op de lange termijn is het een stuk voordeliger om je eigen laadpaal te hebben. Als je met je eigen laadpaal laadt, betaal je voor de stroom het tarief van jouw energiecontract bij Energie VanOns. Bij een openbaar oplaadpunt zijn de kosten vaak 2 tot 4 keer zo hoog.

Rijden op volledig groene, lokale stroom

Als je zonnepanelen hebt, kun je de stroom die je opwekt het best zoveel mogelijk meteen gebruiken. Zo hoef je die stroom niet terug te leveren aan het net. Wek je zelf niet genoeg op om je auto helemaal te laden, dan wordt dit bij Energie VanOns aangevuld met volledig lokaal opgewekte groene stroom.

Het is sneller

Het kost veel vermogen om je elektrische auto op te laden. Een laadpaal heeft veel handige functies die ervoor kunnen zorgen dat je auto tot wel 10 keer sneller kan opladen dan aan een stopcontact.

Opladen wanneer je wilt

Met een eigen laadpaal hoef je nooit meer te zoeken naar een openbaar oplaadpunt. Je kunt jouw auto opladen wanneer je wilt.

Gebruik je laadpaal ook zakelijk

Rijd je zakelijk met een elektrische auto? Dan is een laadpaal met een kaartlezer het meest geschikt voor jou. Je laadt dan thuis met je zakelijke pas en krijgt automatisch de vergoeding daarvoor uitgekeerd.   
Het is dan ook mogelijk om jouw laadpaal beschikbaar te stellen voor anderen. Zo kunnen jouw buren, vrienden en dorpsgenoten hun auto opladen bij jou thuis. Je kunt ook een vergoeding met hen afspreken voor de stroom. Je zorgt zo niet alleen voor een extra oplaadpunt in de buurt, maar je verdient er ook nog geld mee.

Elektrische auto onderweg opladen

Welke stroom laad jij in je auto? Met onze gratis laadpas krijg je bij een aantal laadpalen in de regio streekstroom van Energie VanOns: lokaal opgewekt en 100% groen tegen een scherp tarief. Sta je ergens anders? Onze laadpas doet het bij alle openbare laadpalen in Nederland en in een groot deel van Europa. En dat zonder maandelijkse vaste kosten.

slim laden energie vanons

Wat is slim laden?

Op bepaalde momenten, wanneer het bijvoorbeeld hard waait of de zon volop schijnt, wordt er meer duurzame energie opgewekt. Dan zijn meestal ook de elektriciteitsprijzen het laagst. Ideale momenten dus om jouw auto op te laden. Met een dynamisch energiecontract van Energie VanOns profiteer je direct van de lage prijzen. Dat is slim laden. Tegelijkertijd wil je niet de hele dag de prijzen in de gaten houden en wil je ook zeker weten dat je accu vol genoeg is als je je auto wilt gebruiken. Tegenwoordig zijn er diverse apps die je kunnen helpen met slim laden.

Slim Laden pilot bij Energie VanOns 

Energie VanOns is een pilot Slim Laden gestart om te onderzoeken wat slim laden voor ons en onze klanten kan betekenen. Dat doen we samen met Stekker, die een app heeft ontwikkeld waarmee laadsessies slim gemaakt kunnen worden. Bijna twintig van onze klanten proberen de app van Stekker een half jaar uit. We onderzoeken of we in de toekomst de app voor meer van onze klanten beschikbaar kunnen maken.

Wil jij op de hoogte blijven van de pilot? Schrijf je dan in voor onze slim laden nieuwsbrief.