Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie
Nieuws • 15 juni 2021

Feestelijke opening duurzaamheidspark Steendam

Op 8 mei is het duurzaamheidspark van de coöperatie Steendam officieel geopend. Wethouder Peter Verschuren van de gemeente Midden-Groningen spreekt lovende woorden over de duurzaamheidsslag van Steendam. Met 700 zonnepanelen levert het park zo’n 275.000KwH per jaar. De belangstelling om te investeren in dit project was groot. Maar liefst 1100 mensen hebben geïnvesteerd. Dorpswethouder José van Schie complimenteert Energiecoöperatie Steendam en alle dorpsgenoten met de zelfwerkzaamheid. Zonder deze onderlinge solidariteit zou het park niet van de grond zijn gekomen.

Een duurzaam leven, begint lokaal
Energiecoöperatie Steendam houdt zich bezig met dé belangrijke toekomstvragen; Wanneer gaan we van het gas af? – Wat is de elektriciteitsvraag na de verduurzaming met beter geïsoleerde huizen? – Wat wordt de vraag als meer dorpsgenoten overgaan op elektrische auto’s? Allemaal essentiële vragen waarop de coöperatie de dorpen zo goed mogelijk wil voorbereiden. De coöperatie wil naast het opwekken van meer groene stroom ook van betekenis zijn voor de dorpen binnen het gebied. Zo plaatst de coöperatie met diverse vrijwilligers een hek om het park, plant diverse struiken en richt twee voedselbosstrook in. De struikenstrook zorgt voor de broodnodige biodiversiteit voor insecten, vogels en zoogdieren. Aan de dorpsbewoners is ook gedacht. Ze kunnen binnenkort genieten van de opbrengsten van het voedselbos.

Geef energie aan je streek
Steun Energiecoöperatie Steendam door klant te worden Energie VanOns via de coöperatie. Jij krijgt groene stroom uit je eigen streek tegen een eerlijke prijs en de opbrengsten worden besteed aan duurzame projecten in je eigen buurt. Meedoen is simpel. Maak een voorbeeld berekening, word klant en wij regelen jouw overstap. https://energie.vanons.org/cooperaties/cooperatie-steendam/