Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie
Nieuws • 10 mei 2022

Ruil je oude koel- en vriesapparatuur in en ontvang € 35,-

In Nederland zijn naar schatting zo’n 3 miljoen oudere koel-vriesapparaten in huis die sterk vervuilend zijn en veel energie verbruiken. Daarom is het belangrijk dat we werk maken van het inzamelen en recyclen van oude koelkasten, vriezers en koel-vriescombinaties.

In mei en juni 2022 loopt een landelijke campagne, gebaseerd op een punt uit Urgenda’s 54-puntenplan en gesubsidieerd door Het Rijk. Mensen die hun oude koelkast of vriezer inleveren, krijgen van de winkel of webshop 35 euro retour bij aanschaf van een nieuw, energiezuinig exemplaar. Vanaf 1 mei is de campagnesite www.koelkastinruilen.nl te bezoeken. Deze actie is één van de punten uit het 54-puntenplan van Urgenda om energie te besparen en uitstoot te verminderen (punt 43). Goed voor portemonnee en klimaat, en het maakt ons minder afhankelijk van andere landen zoals Rusland. Veel nieuwe koelkasten, vriezers en koel-vriescombinaties zijn veel energiezuiniger dan oudere modellen. Koop in de actieperiode een nieuw energiezuinig koelvriesapparaat, lever jouw oude apparaat in en ontvang zo € 35,- retourpremie op de nieuwe. Daarmee bespaar je op je energiekosten en help je het klimaat. Doe jij ook mee?

Koelkasten, vriezers en koel-vriescombinaties met een zuinige energieklasse zijn beter voor het klimaat en ook beter voor de portemonnee. Koop je in de actieperiode een nieuw energiezuinig apparaat met energielabel A, B, C of D en je levert je oude in? Dan krijg je € 35,- terug!