Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie
Nieuws • 06 mei 2024

Stroom eerste Energietuin van Drenthe straks beschikbaar voor huishoudens in Assen via Energie VanOns

Asser energietuin Energie VanOns

Energiecoöperatie AsserEnergie en Windunie bouwen samen met de Natuur en Milieufederatie Drenthe in Assen-Zuid aan de eerste Energietuin van Drenthe. Terwijl de zonnepanelen met 5.000 stuks per week worden gemonteerd, hebben de initiatiefnemers een overeenkomst gesloten met coöperatieve energieleverancier Energie VanOns. Zo’n 6.000 huishoudens in Assen kunnen straks de duurzaam opgewekte elektriciteit afnemen via Energie VanOns.

Projectdirecteuren Tom Verloop (AsserEnergie) en Eelco Bots (Windunie) zijn blij met deze overeenkomst. “Energie VanOns is een coöperatieve leverancier van en voor burgers onder het motto “Jouw streek, jouw stroom,” licht Jaap Hoeksema, directeur Energie VanOns toe.
Verloop: “Energie VanOns is dé groene energieleverancier van energiecoöperaties. Voor ons is het dan ook vanzelfsprekend dat we met Energie VanOns in zee gaan. Zodat de lokaal opgewekte stroom ook lokaal kan worden afgenomen. Grootschalige opwek van duurzame energie uit zon en wind zorgt voor verandering in het landschap. Dat heeft impact op de omgeving. Hiermee kunnen inwoners en bedrijven in Assen de duurzaam opgewekte stroom ook gebruiken. Dat vinden wij wel zo fair. Het past ook in het concept van de Energietuinen, dat staat voor vier keer lokaal: lokaal ontwikkelen, lokaal eigendom, lokaal opgewekt en verbruikt en het stimuleren van de lokale economie en werkgelegenheid. Dankzij de stroomovereenkomst met Energie VanOns kunnen we de stroom die we opwekken in Assen, ook aan huishoudens in Assen aanbieden.”

Tuin waar je energie van krijgt

De Energietuin Assen-Zuid is een tuin waar je energie van krijgt, naar het concept van de Natuur en Milieufederatie. In een Energietuin gebeurt meer dan alleen schone energie opwekken. Ook de natuur komt tot bloei. Je kunt er recreëren, leren over biodiversiteit en over duurzame energie. De energietuin is ontworpen en gemaakt samen met de omgeving. Zo ontstaat er een beleefbaar landschap dat meerwaarde levert voor Assen.

Op de onderstaande foto van links naar rechts: Marcel Doornbos (Asser Energie), Ruben Franken (Energie VanOns), Wessel van der Galiën (Energie VanOns), Bram Busstra (Asser Energie), Eelco Bots (Windunie) en Tom Verloop (Asser Energie).

Asser energietuin Energie VanOns