Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie

5 eenvoudige tips om energie te besparen in huis 

Het is weer herfst en koudere dagen zijn in aantocht. Dit betekent ook een hoger energieverbruik en dus hogere energiekosten. Wist je dat je met eenvoudige maatregelen al energie kunt besparen in huis?  

  1. Schakel ongebruikte apparaten uit: Apparaten zoals computers, televisies en opladers verbruiken nog steeds energie wanneer ze zijn ingeschakeld maar niet worden gebruikt. Schakel ze volledig uit of gebruik energiezuinige stekkerdozen om ze uit te schakelen als ze niet worden gebruikt. 
  2. Isoleer en dicht kieren: Zorg voor goede isolatie in huis. Zo verminder je warmteverlies in de winter en warmteoverdracht in de zomer. Controleer ook op kieren en naden rond ramen en deuren. Dicht ze af om tocht te voorkomen. 
  3. Gebruik energiezuinige apparaten: Heb je een nieuw apparaat nodig? Kies dan voor een product met het Energy Star-label of een vergelijkbare energie-efficiëntieclassificatie. Die apparaten verbruiken minder energie dan standaardmodellen. 
  4. Kies voor een lager was- en droogprogramma: Was kleding in koud water en kies voor een korter was- en droogprogramma. 
  5. Gordijnen: Dichte gordijnen houden ’s avonds de warmte binnen. Zorg ervoor dat de gordijnen op de vensterbank eindigen. Als de gordijnen voor de radiator hangen, dan ontsnapt de warmte juist. Je kunt ook kiezen voor speciale isolerende gordijnen. Deze houden in de winter de warmte binnen en houden het huis in de zomer koeler. 

Met deze eenvoudige tips bespaar je direct energie! Dat heeft effect op je energierekening en vermindert je ecologische voetafdruk.