5 eenvoudige tips om energie te besparen in de zomer 😎 - Energie VanOns

Mijn Energie VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie

5 eenvoudige tips om energie te besparen in de zomer 😎

Bij energiebesparing denken we vooral aan de winter. Maar wist je dat je in de zomer ook heel eenvoudig energie kunt besparen? Met deze 5 tips kom je al een heel eind.

1. Gordijnen en zonwering om je huis koel te houden

Houd overdag gordijnen of zonwering gesloten en deuren en ramen dicht om de woning koel te houden. Open ’s avonds, ’s nachts en ’s ochtends ramen en deuren voor frisse lucht als het buiten koel is.

2. Kies voor een ventilator ipv een airco

Als het ondanks preventieve maatregelen toch warm is in huis, gebruik dan een ventilator in plaats van een airco om energie te besparen. Plaats een bevroren waterfles voor de ventilator voor extra verkoeling.

3. Onderhoud aan of vervangen van (oude) cv ketel

De zomer is ideaal voor cv-ketelonderhoud of vervanging, omdat de ketel dan vooral voor warm water zorgt en niet voor verwarming. Je hoeft dan ook geen dag in de kou te zitten. Regelmatig onderhoud voorkomt storingen en verhoogt de energie-efficiëntie, wat de energierekening verlaagt.

4. Droog de was buiten

Vanzelfsprekend kun je in de zomer energie besparen door je was buiten te drogen in plaats van de droger te gebruiken. Was je kleding ook op een lagere temperatuur om nog meer energie te besparen. Als buiten drogen niet mogelijk is, droog je wasgoed dan binnen aan een lijn.

5. Kouder douchen

Douchen op een lagere temperatuur in de zomer bespaart gas en voorkomt zweten na het douchen. Als je niet kouder wilt douchen, verkort dan je douchebeurt of gebruik een waterbesparende douchekop. Elke minuut minder douchen bespaart ongeveer 7 liter water en vermindert je energieverbruik.

Fijne zomer!🌞

Op de hoogte blijven? Volg ons ook op instagram.