Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie
Coöperatie

Wijnjewoude Energie Neutraal

Ook groene stroom van Wijnjewoude Energie Neutraal

Bestaande klant? Bereken via mijn VanOns
  • 100% groene stroom uit eigen buurt
  • Aantrekkelijke tarieven
  • Overstappen is makkelijk
  • Opbrengsten worden lokaal besteed aan duurzame projecten
  • Verbeter je CO2 footprint, zonder grote investering

Wijnjewoude Energie Neutraal (WEN) zet zich in voor 100% groene, lokale en betaalbare energie
In Wijnjewoude zetten we ons samen in lokaal verder te verduurzamen. Wij zijn een actieve gemeenschap en wij zijn bereid om in actie te komen voor elkaar en voor een betere wereld. Onze verbondenheid is onze grootste kracht, maar op kleinschalig niveau is het vaak lastig om een grote impact te maken op duurzame projecten in de regio. Echter, dit is zeker niet onmogelijk. Daarom hebben wij ervoor gekozen energiecoöperatie WEN zonder winstoogmerk op te richten, en ons aan te sluiten bij Energie VanOns. Door ons aan te sluiten bij Energie VanOns kun jij bij onze energiecoöperatie lokaal geproduceerde duurzame stroom en CO²-gecompenseerd gas afnemen tegen een eerlijke prijs. Niet alleen goed voor de planeet, maar ook voor de portemonnee!

De winst niet in eigen zak steken, maar investeren in de toekomst
Wij investeren onze winst in lokale duurzame projecten in Wijnjewoude. Projecten waar wij op dit moment mee bezig zijn, zijn de omtovering van de voormalige rioolzuivering naar een energiepark waar zowel biogas als groene stroom wordt opgewekt en opgeslagen. Ook hebben wij een postcoderoosproject gerealiseerd waarbij zonnepanelen kunnen worden aangeschaft die op het dak van zorgboerderij De Twa Bûken zijn geplaatst.

Werk mee aan een duurzaam Wijnjewoude!
Voel jij je geroepen om duurzame projecten in Wijnjewoude te ondersteunen? Word klant bij Energie VanOns via onze energiecoöperatie! Jij profiteert van 100% groene, lokale en betaalbare energie en steunt tegelijkertijd bijzondere projecten in de regio. We werken samen aan een duurzaam Wijnjewoude en jij kunt ons hierbij helpen!

Ja, ik wil meedoen!

“In 2025 produceren we in Wijnjewoude minimaal zoveel duurzame energie als we in ons dorp nodig hebben. We doen het met en voor elkaar. Er is saamhorigheid en samen zijn we trots op ons dorp. We focussen vooral op besparing, zonne-energie, mestvergisting met groen-gasproductie en op verduurzaming van huurwoningen.”

- Frans Pool - initiator en secretaris

Samen staan we sterk
Onze coöperatie runnen we met een groep enthousiastelingen die zich vrijwillig inzetten  voor de verduurzaming van onze buurt. We financieren onze projecten met lidmaatschappen en klanten die via ons energie afnemen bij Energie VanOns. Voor elke klant ontvangen wij jaarlijks een vergoeding. Deze vergoeding besteden wij weer aan duurzaamheidsprojecten in onze buurt. Samen bouwen we aan een zonnige toekomst. Doe je met ons mee?

Wijnjewoude Energie Neutraal

  • Opperhaudmare 2
  • Wijnjewoude
Bezoek website