Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie
Nieuws • 29 oktober 2021

Burgemeester van de gemeente Noordoostpolder kiest voor Polderstroom

Waarom overstappen op groene stroom uit de Noordoostpolder? Voor burgemeester Roger de Groot is dat geen vraag meer. “Waarom zou je het niet doen?”, stelt hij als nieuwe klant van Polderstroom.

Burgemeester De Groot is inmiddels verhuisd naar Emmeloord. “Toen ik me ging verdiepen in Noordoostpolder, kwam ik de uitingen over Polderstroom al tegen. Dat sprak me aan, want we zijn bewust met duurzaamheid bezig. In onze vorige woonplaats Zuidwolde waren we ook klant van een lokale, duurzame energiecoöperatie. We rijden elektrisch en op onze woning hadden we 21 zonnepanelen laten leggen. En ook hier in Emmeloord hebben we inmiddels 21 zonnepanelen op ons dak.” Polderstroom afnemen is voor hem dan ook vanzelfsprekend. “En eigenlijk hoefden we niet eens over te stappen. We blijven gewoon klant van Energie VanOns”. In Zuidwolde nam De Groot namelijk energie af van ReestdalEnergie. Die energiecoöperatie is net als Energie Pioniers Noordoostpolder – en meer dan 100 andere lokale groene energiecoöperaties – aangesloten bij de overkoepelende energiemaatschappij Energie VanOns.

Frans van de Lindeloof is projectleider van Polderstroom. Hij is ingenomen met de klandizie van de burgemeester. “We doen al heel lang moeite onze bekendheid te vergroten. Maar nog steeds weten veel mensen die niet dat we in Noordoostpolder een eigen duurzame energiecoöperatie hebben. Waar we op hopen is een sneeuwbaleffect, zodat klanten potentiële klanten enthousiasmeren en steeds meer mensen overtuigd raken van de voordelen van Polderstroom. We hanteren als motto ‘van, voor en door de polder’ en de merknaam Polderstroom sluit daar op aan. Het gaat om elektriciteit die hier wordt opgewekt, die hier wordt afgezet én waarvan de baten terugstromen in de samenleving”, aldus Van de Lindeloof. Vooral dat laatste vindt De Groot doorslaggevend om Polderstroom af te nemen: “Je kunt gaan voor de goedkoopste leverancier, maar dan weet je dat je geld en de revenuen naar elders in Nederland of Europa gaan. Je kunt ook zeggen: ‘Ik hoef niet per se goedkoper uit te zijn, als die revenuen dan ook hier geïnvesteerd worden’, want dan doe je het voor je eigen gebied. Dat vind ik het mooie van zo’n lokale coöperatie. Dat je met elkaar zoveel mogelijk de stroom in je eigen omgeving opwekt en gebruikt. En hoe meer klanten, hoe meer je kunt investeren in duurzame doelen in je omgeving”.

 

Voor meer informatie over Polderstroom: www.energiepioniers-nop.nl/polderstroom-introductie/.