Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie
Nieuws • 31 oktober 2019

Elektrische deelauto’s Mobiliteit VanOns gaan nu echt de weg op

Goed nieuws over het zusje van Energie VanOns: in gemeente Westerkwartier in Groningen gaan vanaf medio november 7 elektrische deelauto’s van Mobiliteit VanOns rijden. Zo worden de dienstritten van de gemeentelijke ambtenaren een stuk milieuvriendelijker. En buiten kantoortijden? Dan zijn de deelauto’s beschikbaar voor iedereen. Han-Paul van Westing: “Wij zijn bij uitstek de partij om ook bedrijven en bewoners te stimuleren om deelauto’s te gebruiken. Daarom heeft de gemeente in de aanbesteding voor ons gekozen.”

Geen gedoe met bijtelling

“Zelf een auto hebben is makkelijk, maar wel duur. Met een elektrische deelauto van Mobiliteit VanOns betaal je alleen voor het gebruik. Groen, goedkoop en zonder vaste lasten. Een extra voordeel is dat je geen gedoe hebt met bijtelling bij privégebruik. De medewerkers van gemeente Westerkwartier kunnen de deelauto’s ook gewoon privé gebruiken. Onder kantoortijden zijn de auto’s gereserveerd voor dienstritten. Daarbuiten mag iedereen ze reserveren.”

Ook voor bedrijven en energiecoöperaties

“De gemeentelijke dienstauto’s vormen een mooie stap om zo veel mogelijk mensen te laten wennen aan deze duurzame manier van autorijden. We hopen dat veel mensen ervaren wat een prettige oplossing dit is. En dat ook andere bedrijven en bijvoorbeeld energiecoöperaties een elektrische deelauto zullen overwegen. Voor energiecoöperaties is een deelauto een interessante manier om de leefbaarheid van hun werkgebied te verhogen. Eén zo’n auto in een klein dorp kan van grote toegevoegde waarde zijn voor de mobiliteit van de inwoners. En dat dus groen, flexibel en helemaal niet duur. Hetzelfde geldt voor bedrijven. We hebben zowel een aanbod voor particulieren als abonnementen voor bedrijven.”

Elektrische deelauto in opkomst

“Er gaat nog veel meer gebeuren. Ik kan niet nu al alles vertellen, maar ook binnen een groter project gaan binnenkort onze elektrische deelauto’s rijden. We gaan ook spoedig ons platform MobiNoord lanceren. Via dit platform kan iedereen een deelauto reserveren in Groningen, Friesland en Drenthe. Eerst zullen er op dit platform alleen maar auto’s van Mobiliteit VanOns staan, maar te zijner tijd kunnen ook andere partijen met deelauto’s aanschuiven. Hoe meer deelauto’s in een gebied beschikbaar zijn, hoe beter. Dan raken mensen gewend aan het delen van auto’s en dat is wat wij willen bereiken.”

Samen de energietransitie versnellen

Zowel Energie VanOns als Mobiliteit VanOns zijn onderdeel van een grotere beweging: VanOns. Afzonderlijk waar het moet en samen waar het kan werken we als beweging aan het versnellen van de energietransitie in Nederland. De stroom waarop de deelauto’s van Mobiliteit VanOns rijden komt van Energie VanOns. Daarmee rijden ze op 100% groene, lokaal opgewekte stroom.