Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie
Nieuws • 29 november 2022

Energie VanOns helpt De hulp Sinterklaas

Gasselternijveen Sinterklaas krijgt dit jaar hulp uit onverwachte hoek; De hulp Sinterklaas helpt de Sint een handje door gezinnen in Drenthe (gemeente Assen, Hoogeveen, Emmen en Coevorden) die moeilijk de eindjes aan elkaar kunnen knopen te voorzien van cadeautjes, lekkers en inpakpapier.  Sanne Haverkort , initiatiefneemster De hulp Sinterklaas bezorgt dit jaar meer dan 200 kinderen in de leeftijd van 0 tot 8 jaar een heerlijk avondje. Energie VanOns is onder de indruk van deze geweldig actie en doneert een bedrag van € 1.500,-.  Uit handen van Rolina Wiechers, Communicatieadviseur Energie VanOns, ontvangt Sanne maandag 28 november de waardecheque.

Sanne kwam op het idee door een vriendin. Net als veel andere gezinnen had zij door de stijgende kosten van boodschappen en energie moeite met rondkomen. Uitpakken met Sinterklaas zat er dan ook niet in. Sanne vond: Elk kind verdient een cadeautje van Sinterklaas. Ze zette haar schouders eronder door zelf haar kasten op ruimen. Hulp kwam al snel van alle kanten. Familie, vrienden en bekenden schoten te hulp met speelgoed, boekjes, spelletjes en inpakpapier. Het werd het begin van de Stichting De hulp Sinterklaas. De donatie van Energie VanOns komt als geroepen. Sanne: “We zijn enorm blij met deze geweldige actie van Energie VanOns. Dankzij deze donatie kunnen we 60 kinderen die op de wachtlijst stonden, toch nog een onvergetelijk Sinterklaasfeest geven.”

Het inzamelen, uitzoeken, verdelen en uitdelen; het is een hele opgave. Sanne doet het gelukkig niet alleen. Een leger aan enthousiaste familieleden, vrienden en bekenden helpen haar om de cadeautjes op tijd bij alle gezinnen te krijgen.

Als coöperatieve energieleverancier wil Energie VanOns ook iets doen om deze gezinnen te helpen.

“Tuurlijk ondersteunen wij deze actie. Geen enkel kind mag in de kou staan op 5 december.”

Rolina Wiechers  

Energie VanOns is meer dan groene stroom. De stroom van Energie VanOns wordt lokaal opgewekt door meer dan honderd energiecoöperaties. De opbrengsten geven we terug aan de buurt. Van investeren in een dorpshuis, ondersteuning van een maatschappelijk doel tot weer nieuwe windmolens of zonnepanelen. Op die manier kon er al meer dan € 1.500.000 naar lokale initiatieven die met dat geld onze directe omgeving groener, mooier en socialer maken.

In de provincie Drenthe zijn meerdere energiecoöperaties. Klanten die voor lokale stroom kiezen steunen daarmee hun eigen dorp of wijk. Kijk op www.energievanons.org voor een coöperatie in jouw buurt.

Wil je ook doneren? Kijk voor meer informatie op www.dehulpsinterklaas.nl