Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie
Nieuws • 23 april 2018

Energie VanOns viert opmars lokale, groene energie met nieuwe naam

Vanaf 20 april gaat Noordelijk Lokaal Duurzaam verder onder de naam Energie VanOns. De nieuwe naam past niet alleen beter bij de door bijna honderd lokale energiecoöperaties opgewekte groene energie. De naamswijziging bezegelt bovendien de sterke groei die het bedrijf op allerlei vlakken meemaakt. Zo werd recent de eerste energiecoöperatie uit Overijssel verwelkomd. Ook zal Energie VanOns vanaf 2019 diverse overheidsgebouwen, culturele centra en zwembaden in Groningen van stroom gaan voorzien.

Groene energie uit Overijssel
Tot nu toe werkte Energie VanOns alleen samen met energiecoöperaties in Friesland, Groningen en Drenthe. Met de aansluiting van Endona Energie slaat Energie VanOns de vleugels uit naar Overijssel. Endona Energie bouwt op dit moment een zonnepark met maar liefst 7.750 panelen in Heeten. Door de samenwerking met Endona Energie, kunnen nu ook inwoners van Overijssel kiezen voor groene energie uit de eigen regio.

Aanbesteding Groningen
Energie VanOns ziet ook de vraag naar lokaal opgewekte groene energie bij de overheid groeien. Nu het de aanbesteding gewonnen heeft, zal het vanaf 2019 energie gaan leveren aan het provinciehuis en diverse gemeentehuizen in Groningen. Ook de Oosterpoort, de Stadsschouwburg en meerdere zwembaden en molens zullen vanaf volgend jaar draaien op in de omgeving opgewekte groene stroom. 20 procent van het totaalverbruik wordt geleverd door Energie VanOns. Binnen vijf jaar moet deze stroom uit eigen bronnen van aangesloten coöperaties afkomstig zijn. Deze aanbesteding betekent daarom groen licht voor een groot aantal extra te realiseren opwekprojecten.

Up-to-date met inspiratie-event
De lancering van de nieuwe naam ging gepaard met een feestelijk inspiratie-event in Leeuwarden. Bestuursleden van de bij Energie VanOns aangesloten energiecoöperaties kwamen op 20 april samen om ervaringen uit te wisselen. Lezingen en workshops over bijvoorbeeld de opwek en opslag van groene energie zorgden voor een flinke dosis inspiratie en gespreksstof. De ontwikkelingen gaan hard, maar zijn glashelder: de energie van de toekomst is lokaal en groen.

Energiebeweging VanOns
Energie VanOns is onderdeel van een grote energiebeweging: VanOns. Het merk VanOns is de verbinder binnen deze beweging aan coöperaties, koepels, energiewerkplaatsen en platformen. Door de krachten te bundelen, maakt VanOns lokale, groene energie voor en van ons allemaal. De stroom wordt lokaal opgewekt door steeds meer energiecoöperaties. Hoe ze dat precies doen, besluiten ze zelf. De winst vloeit terug naar de regio. Klanten kiezen een energiecoöperatie bij hen in de buurt en krijgen daarmee 100 procent groene energie, steunen lokale opwekking en investeren in hun regio.