Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie
Nieuws • 02 december 2020

Gemeente Noordenveld genomineerd voor KoopWijsPrijs 2020: stem je ook?

We waren er al zo trots op: heel wat gebouwen van Gemeente Noordenveld draaien op stroom van Energie VanOns. Deze gemeente in Drenthe koopt namelijk een deel van haar stroom lokaal in bij het Zonnepark HALO in Langelo van de Energiecoöperatie Noordseveld, een van de bij ons aangesloten coöperaties. Supergroen en dus niet zo gek dat het project nu is genomineerd voor de KoopWijsPrijs 2020. Iedereen mag stemmen en zo de winnaar bepalen.

Lef om te veranderen
De KoopWijsPrijs is een initiatief van de Rijksoverheden en wordt jaarlijks uitgereikt aan een ambitieus, vernieuwend of anderszins opvallend project op het gebied van maatschappelijk verantwoord inkopen. Met dit project toont Gemeente Noordenveld de durf die zo hard nodig is om de energietransitie te versnellen. En dat blijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan. “Doordat we Europees moeten aanbesteden is lokaal inkopen niet vanzelfsprekend,” vertelt Marjolein Veenstra, adviseur duurzaamheid van Gemeente Noordenveld. “Groene stroom inkopen kan daarbij wel, maar eisen stellen aan de locatie (uit de regio) is discriminatie.” In de video op de website over de KoopWijsPrijs vertelt ze hoe het inkopen van groene streekstroom toch gelukt is.

Stemmen kan t/m 7 december
Natuurlijk willen we graag dat Gemeente Noordenveld deze prijs gaat winnen. Niet alleen om een van onze klanten in het zonnetje te zetten, maar ook om andere Nederlandse overheden te laten zien wat een krachtbron groene streekstroom is. Stem daarom ook en beloon Noordenveld met de KoopWijsPrijs 2020. Stemmen kan t/m 7 december via de speciale website.