Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie
Nieuws • 28 juni 2021

Gezien in de pers: De Zwette en Energie VanOns slaan handen ineen

De Zwette en Energie VanOns slaan handen ineen
De Zwette circulair en duurzaam in 2035

Het gonst op bedrijven en winkelpark De Zwette van duurzame ambities. “De ambitie van De Zwette is om in 2035 energieneutraal en circulair te zijn. Hiervoor werken bedrijvenvereniging De Zwette, de gemeente Leeuwarden en een werkgroep van actieve ondernemers, samen aan de vergroening van de omgeving (biodiversiteit) en het duurzaam opwekken en besparen van energie”, vertelt Jaap Hoekstra namens bedrijvenvereniging De Zwette. Landelijk is er al grote belangstelling voor de ambities van De Zwette en het mooie is, alle bedrijven op de Zwette kunnen hun steentje bijdragen.

Overstappen van grijze naar echte groene stroom

Een eenvoudige manier om de CO₂-uitstoot van je bedrijf te reduceren, is door stroom af te nemen die afkomstig is uit duurzame energiebronnen. Door te kiezen voor een energieleverancier die volledig groene stroom levert verbeter je direct je CO₂-voetafdruk. Een bijkomend voordeel is dat groene stroom niet eens veel duurder is dan grijze stroom. Daarnaast hoef je niet direct grote investeringen te doen om je eigen energie te produceren.

Lokaal kopen

Jaap Hoekstra: “Lokaal kopen wordt steeds belangrijker. Wij hebben daarom gekozen voor echte groene energie die lokaal op de Zwette en in de omgeving van Leeuwarden op een duurzame manier wordt opgewekt en waarvoor het certificaat Garantie van Oorsprong is afgegeven. Dus geen leveranciers die grijze energie vergroenen door groene stroomcertificaten uit het buitenland aan te schaffen.”

Energie VanOns
Energie VanOns is een coöperatieve energieleverancier. Samen met meer dan honderd energiecoöperaties wekken zij lokaal groene stroom op met bijvoorbeeld een windmolen of zonnepark. Alle opbrengsten worden in eigen streek besteed aan duurzaamheids- of leefbaarheidsprojecten.

De Zwettekrant juni 2021 by De Zwettekrant – issuu