Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie
Nieuws • 19 oktober 2021

Gezien in de pers! Energie VanOns in Zwette krant

Groene stroom naar lokale afnemer
De Zwette circulair en duurzaam in 2035

Bedrijventerrein De Zwette in Leeuwarden wil in 2035 energieneutraal en circulair zijn. Alle bedrijven op De Zwette kunnen hun steentje bijdragen. Het dak van metaalbewerkingsbedrijf Mannen van Staal ligt al vol met zonnepanelen. Een derde van de opgewekte stroom gebruiken Theunis en Lize Bakker voor hun onderneming. De overige twee derde gaat naar Energie VanOns. Vrouw van Staal Lize: “Het lokale aspect van Energie VanOns gaf de doorslag; dat vinden we hartstikke mooi.”
“We wilden al heel lang ook zelf zonnepanelen op het dak. We zitten sinds 2012 in ons huidige pand. Er liggen zo’n 1.900 panelen op ons eerste dak en ruim 1.322 op ons tweede dak. En we hadden al een carport met 400 panelen. Hiermee hebben we in totaal ongeveer 3.600 zonnepanelen.”

Groene stroom afnemen
“Op deze manier wekken we zoveel stroom op, dat dit ook afgenomen kan worden, en bij voorkeur lokaal”, vertelt Lize verder. “Zowel particuliere als zakelijke klanten van Energie VanOns kunnen de door ons geproduceerde groene stroom afnemen. Wat ook belangrijk is: groene stroom is niet veel duurder dan grijze stroom en je helpt het klimaat ook nog eens!”

Grote of kleine stappen
“Zelf vind ik het eigenlijk niet zo bijzonder”, zegt Lize. “Privé ben ik ook veel bezig met het milieu. We eten biologisch en naast ons bedrijfspand hebben we een biodiverse tuin laten aanleggen. Je kunt in je huis of bedrijf al eenvoudige stappen zetten. Heel simpel: als de lamp kapot is, vervang je hem door een ledlamp of led tl-bak. Of stap over naar een energieleverancier die echte groene stroom levert. Ook dan ga je de goede kant op!”

Lees hier de hele krant De Zwettekrant september 2021 by De Zwettekrant – issuu