Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie
Nieuws • 05 juli 2019

Gezocht: 20 bedrijfsdaken om vol te leggen met zonnepanelen

De vraag naar groene, lokaal opgewekte stroom blijft maar groeien. Daarom gaan we lege bedrijfsdaken omtoveren in zonnedaken: supergroene stroom uit eigen streek en bovendien financieel aantrekkelijk voor de eigenaar van het dak. Voor dit project zijn we op zoek naar 20 geschikte daken.

Bedrijfsdaken in het zonnetje
“Heel Nederland ligt vol met daken pal onder de zon, zoals boerenschuren en loodsen,” vertelt Jaap Hoeksema, directeur van Energie VanOns. “Onbenutte kansen wat ons betreft. Daarom gaan we samen met alle coöperaties in ons netwerk de boeren en bedrijven een handje helpen. Ze hoeven zelf niks te regelen, leveren een prachtige bijdrage aan de energietransitie en krijgen bovendien een mooie vergoeding. 20 daken ambitieus? Dit is nog maar het begin. We willen er nog 100 bij in 2020.”

Welke daken komen in aanmerking?
Voor dit project zoeken we daken van meer dan 3.000 vierkante meter. Blijkt het dak geschikt? Dan regelen wij de SDE+-subsidie. Voor de ondernemer zelf geen investeringen, kosten of zorgen. Sterker nog, de eigenaar van het dak ontvangt de eerste 15 jaar een vaste vergoeding per zonnepaneel. De opgewekte zonne-energie gaat in deze periode via Energie VanOns naar onze klanten: duizenden huishoudens en bedrijven in de regio

Kom, meld dat dak aan!
In het bezit van een dak dat een lokale bron van energie mag worden? Of lid van een energiecoöperatie met een geschikt dak in de buurt? Een dak aanmelden kan via ons aanmeldformulier. Laat de zon maar lekker schijnen. Jouw streek, jouw stroom.