Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie
Nieuws • 16 april 2020

Jazeker, we zijn met al meer dan 100 energiecoöperaties!

Wat? Wauw! Inmiddels blijkt onze teller alweer op 106 energiecoöperaties te staan! In Groningen, Drenthe en Friesland, maar ook op steeds meer andere plekken in Nederland, zoals Flevoland en Overijssel. Sterker nog, nummer 100 is Lutten Levert: een energiecoöperatie in Overijssel met een zonnepark met maar liefst 6.000 zonnepanelen. “106 is nog maar het begin,” aldus onze directeur Jaap Hoeksema. “Op naar 1.000 coöperaties met 5.000 opwekprojecten en 100.000 klanten.”

Iedereen stroom uit de streek

Duizenden mensen en bedrijven wonen en werken met de duurzame stroom van Energie VanOns, een van de weinige echt Nederlandse energiebedrijven. Die duurzame stroom wordt opgewekt met meer dan 75 grote en kleine opwekprojecten, goed voor in totaal zo’n 25,7 miljoen kWh. Ook ondernemers en overheden beseffen steeds vaker de kracht van lokaal opgewekte groene energie. Zo levert Energie VanOns sinds 2019 energie aan tientallen overheidsgebouwen in Groningen. Geen groengewassen grijze stroom, maar echt groene stroom.

Groener dan groen

Zo donkergroen dat deze zelfs al meerdere jaren op een rij een vette 10 van de Consumentenbond krijgt. Jaap: “We zijn ons met zijn allen eindelijk bewust van de problematiek van het smelten van de ijskappen en de kosten om van het gas af te komen. Overal werken mensen aan alternatieven om dezelfde levenskwaliteit te behouden met behulp van groene energie. Het is tijd om ons te verenigen en samen richting 1.000 coöperaties te gaan.”

Geld blijft in je streek of buurt

Door met energiecoöperaties samen te werken, kunnen we meer doen dan energie leveren. Natuurlijk krijgen de eigenaren van de lokale windmolens en zonnedaken een eerlijke prijs voor hun stroom. Maar dat is niet alles: onze winst gaat via de coöperaties terug naar de regio. Op die manier is al meer dan een miljoen euro geïnvesteerd in lokale initiatieven, van led-lampen voor de hele buurt via energieneutrale verenigingsgebouwen tot vogelkijkhutten. Jaap: “Ik ga ervoor om de honderden miljoenen die we met z’n allen uitgeven aan energie terug te laten vloeien naar de streek waarin wij wonen. Dat kan als we ons samen sterk maken. Jouw streek, jouw stroom!”