Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie
Nieuws • 28 juni 2021

Klant aan het woord; Fairlingo

kantoor Fairlingo

Fairlingo stapt over op 100% lokaal opgewekte groene stroom

Het vertaal platform Fairlingo is overgestapt op 100% groene stroom en Co2-gecompenseerd gas. Sinds de B-corp certificering zijn ze druk bezig om het bedrijf verder te verduurzamen. Sam van Gentevoort, Teamcoach businessdevelopment Fairlingo: “Uit nader onderzoek bleek dat we een stap konden zetten in onze energievoorziening. We maakten al gebruik van een groene stroomleverancier maar deze bleek toch minder duurzaam te zijn. Het gas van deze leverancier was tevens niet Co2-gecompenseerd. Daarom hebben wij gekozen voor Energie VanOns, deze leverancier is niet eens veel duurder en dat hebben we er graag voor over. Daarnaast hebben we de mogelijkheden tot het plaatsen van zonnepanelen onderzocht maar door de bomen om ons kantoor is de energieopbrengst helaas niet rendabel.”

Energie van lokale energiecoöperaties
Hoewel er meerdere groene stroom leveranciers zijn hebben ze gekozen voor Energie VanOns. Onze energiecoöperaties wekken lokaal energie op met zonneparken, zonnedaken en windmolens. Een energiecoöperatie is decentraal georganiseerd en lokaal. Dit sluit aan bij de visie van Fairlingo. Een bottom-up verandering kan bijdragen aan positieve globalisering. De opbrengsten van de energiecoöperaties worden bijvoorbeeld besteed aan duurzame projecten in de eigen buurt.

CO2-gecompenseerd gas

Naast groene stroom gebruiken ze nu CO2-gecompenseerd gas via Energie VanOns. Dit is het gebruikelijke gas waarbij de CO2-uitstoot wordt gecompenseerd met CO2-rechten. Deze rechten komen tot stand door bomen te planten of door investeringen in duurzame (energie)projecten.

Samen meer impact maken

Sam van Gentevoort: “Ons kantoor aan de Piet Heinstraat 1 in Enschede huren we samen met Le Figaro. We hebben voorgesteld om samen deel te nemen aan deze overstap. Zij waren direct enthousiast en wilden hier net als wij graag een bijdrage in leveren. De eigenaar van het pand is Infestos, een duurzame investeringsmaatschappij. Deze overstap sluit aan bij hun visie, zij hebben de overstap naar Energie VanOns verder gefaciliteerd.”