Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie
Nieuws • 09 juni 2022

Leren van bewoners en experts tijdens de Duurzame Huizendag op 11 juni

De Duurzame Huizendag op zaterdag 11 juni 2022 van 13.00 – 17.00 uur pakt groots uit dit jaar. Door de hele gemeente Groningen openen 26 bewoners hun deuren, kun je in gesprek met experts, zijn vijf groene bewonersinitiatieven actief en zijn er twee duurzaamheidsmarkten in De Oosterpoort en in Thesinge.

Warmtepompen, zonnepanelen, elektrisch rijden en groene tuinen.
Hoeveel zonnepanelen heb je nodig om elektrisch te rijden? Hoe bevalt een warmtepomp? Wat komt er bij vloerverwarming kijken? Welke soorten isolatie zijn er? En hoe maak je je tuin en dak klimaatvriendelijk? Enthousiaste bewoners vertellen je wat duurzamer wonen kost en oplevert en wat hun ervaringen met installateurs zijn.

Duurzaamheidsmarkt: duurzame experts, subsidies en leningen
Bij het Poortershoes in de Oosterpoort staan verschillende organisaties om al je vragen te beantwoorden. Duurzaam Groningen helpt je met duurzame subsidies en leningen. Grunneger Power met impact maken in de buurt. Ook Grunndak is er met een groen dak en je maakt er kennis met de Groene Burgemeester. In Dorpshuis het Trefpunt in Thesinge organiseert bewonersinitiatief EcoThesinge tussen 10.00 en 13.00 uur een markt, waar experts je informatie geven over warmtepompen, isolatie en meer.

Langskomen? Meld je gratis aan
Binnenkijken in een woning? Meld je dan aan om zeker te zijn van een plekje. De bewonersinitiatieven en markten zijn vrij te bezoeken en je ontvangt een gratis goodiebag. Ga voor meer informatie over de woningen en om je aan te melden naar www.duurzaamgroningen.nl/duurzamehuizendag

De Duurzame Huizendag is een initiatief van Duurzaam Groningen van de gemeente Groningen en Grunneger Power in samenwerking met
bewonersinitiatieven De Groene Bruggenbouwers Hoogkerk, Paddepoel Energiek, EcoThesinge, Oosterpoort Duurzaam en De Werkbeij in Beijum.