Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie
Nieuws • 09 mei 2022

Lezing ‘De toekomst van waterstof’

Op 19 mei organiseert Energie Coöperatie Drentse Aa na haar algemene ledenvergadering een lezing die voor iedereen toegankelijk is. Ook niet-leden die geïnteresseerd zijn in de toekomst van waterstof, zijn donderdagavond 19 mei a.s. om 20.30 uur van harte welkom bij de gratis toegankelijke lezing van Martien Visser in Herberg van Hilbrantsz (Hoofdweg 90) in Eelde.

In verband met de energietransitie leven er momenteel nog allerlei vragen: ‘Is een waterstof cv-ketel de toekomst? Gaan we rijden op waterstof? Is waterstof produceren rendabel? Kunnen onze oude gasleidingen gebruikt worden voor waterstof?’ Over deze en andere vragen gaat de lezing van de heer Visser.

Toepassingen
Na een korte uiteenzetting over de wondere wereld van energie, zoomt Visser in op waterstof. Waterstof wordt vaak gezien als de opvolger van aardgas. In het bijzonder zal de spreker ingaan op de voor- en nadelen van dit bijzondere gas. Hij zal vooral aandacht besteden aan de toepassingen van waterstof: zaken waar we vrijwel zeker waterstof voor gaan gebruiken, wat we vrijwel zeker niet met waterstof gaan doen en waar we het gewoon nog niet van weten.

De spreker
Martien Visser is lector energietransitie aan de Hanzehogeschool Groningen. Daarnaast is hij werkzaam bij de Gasunie als Manager Strategie en actief voor de energiepoot van Instituut Clingendael. Op Twitter is hij onder het alias @BM_Visser bekend van zijn ‘Energiegrafiek van de dag’.

Meer informatie over EC Drentse Aa vindt u op: www.ecdrentseaa.nl.