Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie
Nieuws • 01 oktober 2019

“Lokaal voelt vertrouwd.” - waarom bedrijven kiezen voor Energie VanOns

We zien het aan de enorme groei in ons klantenbestand: ook steeds meer bedrijven kiezen voor lokale, groene stroom. Jan Koster, adviseur zakelijk bij Energie VanOns, vertelt over de aantrekkingskracht van Energie VanOns op zakelijke klanten. “Lokale ondernemers en organisaties zijn onderdeel van hun omgeving. Het is heel logisch dat zij ook gebruik willen maken van wat er lokaal wordt opgewekt.”

Zakelijk klant worden
“Ik adviseer organisaties, zowel mkb-bedrijven als grootzakelijke klanten, over de inkoop van groene energie. Deze klanten komen via drie routes met mij in contact. Heel soms benader ik ze zelf, maar dat is een uitzondering. Meestal komen de zakelijke klanten via de energiecoöperaties of meldt een zakelijke klant zichzelf aan.”

Vooral idealisten met een groen hart
Sinds begin 2019 mag Energie VanOns provincie Groningen en dertien Groningse gemeentes tot zijn klanten rekenen. Het zijn wel vaker idealistische organisaties met een groen hart die deze keuze maken. “Stichting Het Drentse Landschap bijvoorbeeld. En Stichting Het Groninger Landschap. Een leuk voorbeeld is Stichting Alde Fryske Tsjerken, de stichting die oude kerken in Friesland beheert en onderhoudt. Al deze kerken hadden hun eigen contract bij allerlei aanbieders. Hier hebben we één pakket van gemaakt met één factuur en één aanspreekpunt. Veel overzichtelijker. Bovendien past lokale energie natuurlijk goed bij de waarden en missie van deze stichting: de lokale leefbaarheid verhogen. Die gedeelde kernwaarden horen we vaak als reden om voor ons te kiezen.”

Niet eens duurder
“In de zakelijke sector wordt vaak wat meer energie verbruikt. Beslissers zitten daarom ook wat meer op de centen. Maar we kunnen altijd meekomen met onze concurrentie. We hanteren competitieve tarieven, ondanks dat het om groene, lokale energie gaat. Wat we ook vaak zien: veel grotere leveranciers rekenen in voorbeeldberekeningen met de kleinst mogelijke netwerkaansluiting. Daardoor lijken wij soms op het eerste gezicht duurder, maar dat blijkt dan helemaal niet zo te zijn met de daadwerkelijke netwerkaansluiting. Wij zijn gewoon meteen eerlijk en transparant.”

Lokaal geeft de doorslag
“Ik merk dat ondernemers en organisaties vooral voor ons kiezen door het lokale aspect. Bijvoorbeeld doordat ze iemand van de coöperatie kennen. Dat voelt vertrouwd. Groen is een leuke bonus, maar lokaal geeft de doorslag. Dat zie ik weer terug in de heel grote groei in zakelijke klanten. Ik ben hier in 2017 begonnen. In krap drie jaar tijd zijn we gegroeid van 100 naar 900 zakelijke aansluitingen. Ik zie dat groeiend vertrouwen in onze lokale, groene energie alleen maar verder doorzetten.”