Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie
Nieuws • 28 augustus 2023

OPEN ENERGIEDAG 2023

16 september 2023

Kennismaken met de techniek én de mensen achter de energietransitie. Dat is het doel van de Open Energiedagen, die dit jaar alweer voor de derde keer wordt gehouden. Uiteraard zijn ook actieve noordelijke energiecoöperaties van de partij!

Kijk voor het vinden van alle locaties en de details op https://www.daarkrijgjeenergievan.nl/open-energiedag/

Op het Noord-Groningse platteland hebben de dorpen Garsthuizen/ Startenhuizen, Godlinze, Leermens, ’t Zandt, Zeerijp en Zijldijk de krachten gebundeld in energiecoöperatie Zonnedorpen. Een van de projecten is Zonnedorpen Aardgasvrij. Op 16 september zijn bij het kantoor van Zonnedorpen aan de Fiveldijk diverse types warmtepompen, accuopslag, boilers en isolatiemateriaal te bekijken.

Een bijzondere samenwerking in Peize: Zonnepark Zomerbad Peize is voor 50% eigendom van Coöperatie Noordseveld op Rozen en voor 50% van het Zomerbad. Zonnecollectoren en een warmtepomp houden het buitenbad op temperatuur. Op 16 september krijgen bezoekers informatie over de techniek, het coöperatieve eigendom en de (financiële) voordelen voor de leden.

Het Friese Reduzum doet mee met de nieuwe dorpsmolen en informeert over de windturbine, de coöperatie en het realiseringsproces. Sinds 1 januari 2023 is Coöperatie Doarpsmûne Reduzum aangesloten bij Energie VanOns die zorg draagt voor de verkoop van de energie van molen en zonneparken.

Last but nog least: de leden van Energie Coöperatie Westeinde, een woonwijk van Leeuwarden, zijn de trotse eigenaren van zonnepark Westeinde.

ECW streeft naar een energieneutrale wijk en initieert daarom besparingsprojecten, geeft advies over energiebesparing en het gebruik van de warmtebeeldcamera. Op 16 september krijgen bezoekers een rondleiding door het zonnepark en presentaties in wijkgebouw Eeltsje’s Hiem. Energie VanOns zal hier aanwezig zijn om informatie te geven en vragen te beantwoorden.