Nieuws • 11 oktober 2022

Prijsplafond en tegemoetkoming overheid

Hoogte basisverbruik prijsplafond bekend
Vanaf 1 januari 2023 geldt voor gas een maximaal tarief van €1,45 per m3 (tot maximaal 1.200 m3 per jaar) en voor stroom €0,40 per kWh (tot maximaal 2.900 kWh per jaar). Dit is inclusief belastingen en btw. Als jouw verbruik hoger is dan 1.200 m3 gas en 2.900 kWh stroom, dan betaal je hierover de tarieven die bij jouw contract horen. Hoe de energiebelasting en de teruggave energiebelasting eruit zien na 1 januari 2023, is nu nog onduidelijk. Wel is duidelijk dat het prijsplafond tarief inclusief deze belastingen zal zijn.

We informeren later over de uitwerking van het energieplafond op jouw energierekening. Momenteel is er nog onduidelijkheid over een aantal details.

Tegemoetkoming op energierekening
Naast het prijsplafond compenseert de overheid door een vaste tegemoetkoming dit najaar. In november en december ontvang je deze tegemoetkoming als korting op je energierekening. Het lijkt er op dat dit 190 euro per maand wordt.

Vragen?
Zodra er meer bekend is informeren we hierover. Totdat er meer duidelijkheid is, heeft het geen zin om vragen over dit onderwerp te stellen aan de klantenservice.