Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie
Nieuws • 27 maart 2023

Samen  in de strijd tegen bewegingsarmoede bij kinderen

Energie VanOns is trotse programmapartner van trainen in de wijk. Energie VanOns heeft als doel om bewegingsarmoede en energiearmoede te bestrijden. Dit streven sluit uitstekend aan bij de maatschappelijke missie van FC Groningen; geen bewegingsarmoede in ons verzorgingsgebied.

Enorme opkomst bij Trainen in de wijk in Delfzijl
Woensdag 22 maart was accountmanager Jan Koster van Energie VanOns aanwezig bij de training in de wijk in de Brede School Noord in Delfzijl. De training was georganiseerd door FC Groningen.  Door het slechte weer moest men uitwijken naar een binnenlocatie; dit mocht de pret zeker niet drukken. De organisatie stond verstelt van de enorme opkomst. Meer dan 50 kinderen genoten van een voetbaltraining van FC Groningen en Groby, de officiële mascotte van FC Groningen. Hiernaast konden de kinderen hardlopen met Bram Buigel van Team 4 Mijl, volleyballen met de Groningse Volleybalvereniging Lycurgus en basketballen als een prof met Donar. Kortom; een geslaagde middag voor de kinderen en de organisatie.

Jan Koster, accountmanager Energie VanOns “Er is nog zoveel te doen aan armoedebestrijding in Noord-Oost Nederland en daarom sluit deze samenwerking ontzettend goed aan bij Energie VanOns”. Hiermee gaan we met elkaar de bewegingsarmoede bij kinderen te lijf.

Hoe werkt Energie VanOns?
Energie VanOns werkt net even anders dan andere energieleveranciers. Samen met 142 lokale energiecoöperaties – groepen enthousiaste vrijwilligers – wekken ze in heel veel buurten in Nederland zelf groene stroom op met een windmolen, zonnedak of zonneweide. Energiecoöperaties zetten zich in om hun buurt te verduurzamen. Zo zijn er energiecoaches die buurtbewoners helpen met het besparen van energie, realiseren ze lokaal opwekprojecten en leveren ze via Energie VanOns stroom en gas aan hun buurtgenoten. Het mooie is dat alle opbrengsten van de stroom ten goede komen aan de buurt. Iedereen kan meedoen. Je draagt al eenvoudig je steentje bij door energieklant te worden bij Energie VanOns of lid van een coöperatie in jouw buurt.