Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie
Nieuws • 26 november 2019

Update: Groningen wint KoopWijsPrijs 2019 met inkoop van lokale, groene stroom

Update: Natuurlijk heeft Groningen gewonnen! We zijn ontzettend trots dat de grootschalige, gezamenlijke inkoop van duurzame energie, voor een groot deel van Energie VanOns, indruk heeft gemaakt op zowel de jury als het publiek dat mocht stemmen. Duizend dikke duimen omhoog voor provincie Groningen, de vijf Groninger gemeenten, de Omgevingsdienst Groningen en de Veiligheidsregio Groningen voor deze mooie beloning voor hun gedurfde project.

En we waren er al zo trots op: sinds 1 januari 2019 kopen vijf Groninger gemeenten, provincie Groningen, de Veiligheidsregio en Omgevingsdienst gezamenlijk lokaal opgewekte groene energie in. Een groot deel van deze energie komt van Energie VanOns. Groningen is hiermee een van de koplopers in Nederland. Niet zo gek dus dat het project nu is genomineerd voor de KoopWijsPrijs 2019. Iedereen mag stemmen en zo de winnaar bepalen.

Lef om te veranderen
De KoopWijsPrijs is een initiatief van de Rijksoverheden en wordt jaarlijks uitgereikt aan een ambitieus, vernieuwend of anderszins opvallend project op het gebied van maatschappelijk verantwoord inkopen. Met dit project tonen provincie Groningen en de Groninger gemeenten de durf die zo hard nodig is om de energietransitie te versnellen. Voor de ruim 400 gebouwen, de vele bruggen en sluizen, en de straatverlichting is zo’n 60 miljoen kilowattuur per jaar nodig. Dat is net zo veel als het verbruik van ongeveer 17.000 huishoudens. Met dit meerjarige energiecontract blijft het geld in de regio en krijgen energiecoöperaties de kans om te investeren in innovatie.

Stemmen kan t/m 6 december
Natuurlijk willen we graag dat Groningen deze prijs gaat winnen. Niet alleen om een van onze grootste klanten in het zonnetje te zetten, maar ook om andere Nederlandse overheden te laten zien wat een kracht er in lokale, groene stroom zit. Stem daarom ook en beloon Groningen met de KoopWijsPrijs 2019. Stemmen kan t/m 6 december via de speciale website.