Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie
Nieuws • 24 maart 2022

Uytdehaage kiest ook voor stroom uit eigen streek

Geweldig! Tijdens de WinterFiets Elfstedentocht was Jochem Uytdehaage een van de vele wielrenners die aandacht vroeg voor de klimaatverandering. De Nederlandse oud-schaatser kiest daarom bewust voor lokale groene stroom van Energie VanOns. Uytdehage die in 2002 de gouden medaille won op zowel de vijf als de tien kilometer bij de Olympische Spelen in Salt Lake City fietste dit jaar De Tocht Der Tochten.

Dit jaar fietsten de deelnemers van de WinterFiets Elfstedentocht voor het goede doel. Op deze manier maakten de kilometers nog meer impact. Aan het einde van de rit konden de renners kiezen voor 1 van de 3 goede doelen.

Energie VanOns doneert aan de Voedselbank in Leeuwarden 142 waterbesparende douchekoppen. De Stichting Alde Fryske Tjerken heeft € 1.480,- opgehaald voor de verduurzaming van oude kerken met Led-verlichting. De Young Solar Challenge ontvangt € 3.610,- waarmee ze nog meer jongeren kunnen enthousiasmeren voor duurzame technieken.

Als coöperatieve energieleverancier  werken we net even anders dan andere energiebedrijven. In jouw buurt wekken energiecoöperaties met zonneparken, zonnedaken en windmolens jouw lokale stroom op. Lokaal opgewekt en lokaal geleverd. Het mooie is dat de opbrengsten via de energiecoöperaties worden besteed aan duurzame projecten in je eigen buurt.