Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie
Nieuws • 21 februari 2017

VanOns steunt Grunnpost van Omapost

Noordelijk Lokaal Duurzaam komt op voor de energiebelangen van de drie noordelijke provincies. Groningen is een prachtige provincie, en we willen niet dat Mark Rutte dat vergeet. Daarom steunen we de actie Grunnpost van Omapst. Stuur de minister president nu gratis een kaartje met jouw mooiste plekje uit Groningen.

Hallo Mark, wij zijn Groningen! 

Noordelijk Lokaal Duurzaam steunt Grunnpost

Vanaf dinsdag 21 februari start Omapost de actie ‘Grunnpost’. Met Grunnpost kunnen álle Groningers minister-president Rutte gratis een kaartje sturen om hem te vertellen wat zij het mooiste plekje van Groningen vinden. 

Wilbert van de Kamp, CEOmapost legt uit waarom Omapost met deze actie is gestart: “Ik woon zelf in Noord-Groningen, in een oud huis aan de rand van het aardbevingsgebied. Om me heen zie ik frustraties van Groningers die zich vergeten voelen door onze regering. Met deze actie willen we de frustraties omzetten in iets positiefs, dat we met elkaar bedenken waarom we zo trots zijn op Groningen, en waarom we hopen dat de regering voorzichtig omgaat met onze provincie. Om ervoor te zorgen dat de kaartjes inderdaad allemaal deze insteek hebben, controleren we ze allemaal handmatig.”

Het doel van Omapost is om mensen met elkaar te verbinden. In eerste instantie was dat het verbinden van generaties. Wilbert: “Heel veel ouderen in Nederland zijn eenzaam, daar willen wij graag verandering in brengen. Met onze app kun je heel eenvoudig een kaartje naar je oma sturen, met daarop een persoonlijke foto en tekst, en je telefoonnummer; een goede reden om te bellen of af te spreken! Het lijkt een klein gebaar, maar we horen van veel mensen dat het helpt om ook vaker contact met hun oma in het echt te hebben. Ook kun je in de app een oma of opa adopteren, dan stuur je een kaartje naar een onbekende. Met jouw adres er op, zodat je ook een kaartje terug kunt krijgen.”

Met deze actie hoopt Omapost de landelijke politiek en de inwoners van Groningen dichterbij elkaar te brengen, vertelt Wilbert: “Iemand in Groningen zou niet zo snel contact opnemen met minister-president Rutte over wat er speelt in Groningen, terwijl hij het misschien wel zou willen. Met deze actie hopen we de politiek en inwoners weer wat dichter bij elkaar te brengen. Daarom houden we de drempel zo laag mogelijk en is het versturen van een kaartje gratis.”

Noordelijk Lokaal Duurzaam vindt het belangrijk dat we voorzichtig omgaan met ons landschap, daarom steunen we een actie van Grunnpost. Ook een kaartje versturen? Klik op deze link: Grunnpost

 

Deze actie wordt naast ons ook gesteund door Sikkom en Grunneger Power.