Mijn Energie VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie

Dynamisch energiecontract: Hoe werkt het?

Dynamisch energiecontract

Een dynamisch energiecontract is steeds populairder. Het aantal huishoudens met een dynamisch energiecontract is het afgelopen jaar gestegen. Bij Energie VanOns is het ook mogelijk een dynamisch contract af te sluiten. Maar wat is een dynamisch contract nou eigenlijk en hoe werkt het precies?  

Wat is een dynamisch contract?

Een dynamisch energiecontract betekent dat je de inkoopprijs van energie betaalt. Je betaalt elke maand een vast bedrag aan Energie VanOns, maar je kunt zelf kiezen wanneer je energie verbruikt en tegen welke prijs. Met een dynamisch contract heb je zelf de touwtjes in handen. Je kunt veel besparen op je energiekosten door op slimme momenten energie te verbruiken. Je krijgt inzicht in de actuele tarieven voor stroom en gas, zodat je slim kunt kiezen op welke momenten je de auto oplaadt of de was doet. Je betaalt de marktprijzen, waardoor je niet afhankelijk bent van de inkoop die een energieleverancier normaal gesproken vooraf doet (en dus geen onrealistische tarieven betaalt).

Hoe werkt het?

Met een dynamisch contract betaal je de inkoopprijs voor energie: die is altijd zo laag mogelijk. De prijzen voor stroom variëren per uur en die van gas per dag. Bekijk de actuele tarieven per uur of dag en het gemiddelde dagtarief bij een dynamisch contract. Je kiest zo zelf de slimste momenten om stroom te verbruiken.

Wat zijn de voordelen van dynamische energie?

  • Makkelijk opzegbaar

Het dynamische contract is maandelijks opzegbaar zonder boetes. 

  • Lage vaste kosten 

Bij Energie VanOns betaal je €10,-* aan vaste kosten. 
* Voor stroom en gas samen 

  • Je betaalt nooit te veel voor energie 

Omdat je altijd de marktprijs betaalt, weet je zeker dat je nooit te veel betaalt.  

  • Bewustwording 

Door het dynamische energiecontract zijn huishoudens steeds bewuster bezig met de prijs van energie en wanneer zij het beste energie kunnen verbruiken.  

  • Negatieve stroomprijs 

Op dagen met veel zon en wind kan de stroomprijs zelfs negatief worden. Als klant krijg je dan betaalt voor je verbruik. Een negatieve stroomprijs komt maar enkele keren per jaar voor. 

Benieuwd wat jij kunt besparen? 

Met de lage gemiddelde tarieven van een variabel contract kom je vaak voordeliger uit dan met een regulier contract. Omdat je actueel inzicht hebt in de sterk wisselende stroomprijs voor de komende 24 uur, kun je door je verbruik slim te plannen, extra besparen.