Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie

Energie VanOns doneert technische K’nex aan basisschool “De Hasselbraam”

Leek, Groningen

Jaap Hoeksema, directeur Energie VanOns, heeft het het eerste pakket technische K’nex overhandigd aan Tara Akkerman, leerkracht groep 6/7 en plaatsvervangend directeur van basisschool De Hasselbraam in Leek.

Energie VanOns geeft de basisschool zeven verschillende pakketten technisch educatief speelgoed. Deze pakketten laten jonge kinderen kennis maken met duurzame technieken voor het opwekken van energie. Zo leren ze spelenderwijs duurzame energie op te wekken met wind, water en zon.

Jaap Hoeksema Directeur Energie VanOns: “Jong geleerd, is oud gedaan. Spelenderwijs leren over duurzame energie en techniek is erg belangrijk. Bij het verduurzamen van onze energievoorziening hebben we veel technische mensen nodig.  We hopen dat de kinderen door deze pakketten enthousiast worden over techniek en zich bewust worden van duurzaamheid.”

Energie VanOns is meer dan groene stroom. De stroom van Energie VanOns wordt lokaal opgewekt door meer dan honderd energiecoöperaties. De winst die gemaakt wordt, wordt teruggegeven aan de regio. Van investeren in een dorpshuis, ondersteuning van een maatschappelijk doel tot weer nieuwe windmolens of zonnepanelen. Hierdoor is er al meer dan € 1.500.000 gebruikt voor lokale initiatieven die onze directe omgeving groener, mooier en socialer maken.

Ook groene stroom VanOns

Bestaande klant? Bereken via mijn VanOns
  • 100% groene stroom uit eigen buurt
  • Aantrekkelijke tarieven
  • Overstappen is makkelijk
  • Opbrengsten worden lokaal besteed aan duurzame projecten
  • Verbeter je CO2 footprint, zonder grote investering