Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie

Energie VanOns geeft LED verlichting aan de Stichting Alde Fryske Tsjerken

Leeuwarden

De wielrenners van de Winterfiets Elfstedentocht hebben maar liefst € 1.480,- opgehaald voor LED verlichting voor de monumentale kerken van de Stichting Alde Fryske Tsjerken. Jan Koster, accountmanager Energie VanOns, heeft de waardecheque feestelijk overhandigd aan Hester Simons, Directeur Stichting Alde Fryske Tsjerken

Als coöperatieve energieleverancier wil Energie VanOns ook iets doen om deze monumentale kerken te verduurzamen. Jan Koster: “Met duurzame LED verlichting kun je een aanzienlijke bijdrage leveren aan de verduurzaming van deze monumentale kerken”.

Het verduurzamen van de monumentale kerken in Friesland staat hoog op de agenda van de Stichting. Hester Simons:  We zijn vereerd dat we zoveel stemmen hebben gekregen. Het geld wordt goed besteedt. Door de stijgende energiekosten is het voor ons een puzzel om de kerken open te kunnen stellen voor het publiek. Hartelijk bedankt voor alle stemmen en deze geweldige bijdrage.

Energie VanOns is meer dan ‘gewone’ groene energie. De stroom wordt lokaal opgewekt door ruim honderd energiecoöperaties in Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en de Noordoostpolder. Hoe ze dat precies doen, besluiten ze zelf. In de provincie Friesland wekken tal van grote en kleine zon- en windprojecten onze lokale groene stroom op. Denk hierbij aan Zonnepark Ameland, Zonnepark De Griene Greide in Garyp, Zonnecentrale TrynwâldenOpgewekt.

Voor iedere klant van Energie VanOns ontvangt de energiecoöperatie een bijdrage die besteed wordt aan duurzame projecten in de regio. Energie VanOns is onderdeel van een grote energiebeweging: VanOns. Door de krachten van lokale energiecoöperaties te bundelen, maakt VanOns lokale groene energie voor en van ons allemaal.

Ook groene stroom VanOns

Bestaande klant? Bereken via mijn VanOns
  • 100% groene stroom uit eigen buurt
  • Aantrekkelijke tarieven
  • Overstappen is makkelijk
  • Opbrengsten worden lokaal besteed aan duurzame projecten
  • Verbeter je CO2 footprint, zonder grote investering