Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie

Energie VanOns geeft warme douche aan de Voedselbank Leeuwarden

Leeuwarden

De wielrenners van de Winterfiets Elfstedentocht hebben maar liefst 143 waterbesparende douchekoppen opgehaald voor de Voedselbank in Leeuwarden. Jan Koster, accountmanager Energie VanOns, heeft de douchekoppen vrijdag 8 april overhandigd aan Roland Wijmenga, voorzitter van de Voedselbank in Leeuwarden.

Mensen die de kachel helemaal uitlaten of bewust niet thuis gaan zitten om maar energie te besparen: de Voedselbank in Leeuwarden hoort de schrijnende verhalen steeds vaker. Zonder dat je het misschien doorhebt, zijn er honderdduizenden gezinnen in Nederland die met angst en beven de energierekening afwachten, zegt Roland Wijmenga. De Voorzitter van de Voedselbank in Leeuwarden hoort het bijna dagelijks. En telkens moet hij weer even slikken, zegt hij.

Als coöperatieve energieleverancier wil Energie VanOns ook iets doen om energiearmoede te bestrijden. Jan Koster: “Zo’n douchekop kan jaarlijks 200 euro besparen. Een enorme berg geld als je nauwelijks rond kunt komen. De douchekop die uitgedeeld wordt, bespaart tot 15 procent van het totale jaarlijkse gasverbruik. “Stel dat je 1330 euro per jaar kwijt bent aan je gasrekening, scheelt dat ineens 200 euro. Maar omdat-ie best prijzig is, zullen deze gezinnen die niet snel zelf kopen. Precies waarom wij hier op inspringen.”

We kunnen nog meer doen!
“We zijn enorm blij met deze geweldige actie van Energie VanOns. Hiermee kunnen we 143 van onze 400 gezinnen helpen om hun energieverbruik te verminderen. We willen graag al onze klanten helpen om hun energieverbruik te verminderen. Wie o wie gaat ons helpen om al onze klanten een waterbesparende douchekop te kunnen geven?”. Roland Wijmenga
Wil je doneren? Neem dan contact op met de Voedselbank in Leeuwarden.

De waterbesparende douchekoppen zijn geleverd door: Waterbesparende Douchekop | Niebla® | Bespaart 50% Water

Ook groene stroom VanOns

Bestaande klant? Bereken via mijn VanOns
  • 100% groene stroom uit eigen buurt
  • Aantrekkelijke tarieven
  • Overstappen is makkelijk
  • Opbrengsten worden lokaal besteed aan duurzame projecten
  • Verbeter je CO2 footprint, zonder grote investering