Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie

Guerilla gardening en dynamische contracten

Baldadige bewoners, dynamische contracten, en hoe betrek je studenten bij je plannen? Deze en andere thema’s kwamen aan bod op de bewonersavond in de Poort op maandag 27 maart. De avond werd georganiseerd door Groenste Buurt, een initiatief van bewoners uit de Groningse Noorderplantsoenbuurt. Ook Energie VanOns was uitgenodigd om een toelichting te geven op de verschillende energiecontracten die op dit moment worden aangeboden.

Liever buurtbuffet dan bewonersavond

De avond begon met een presentatie over het ‘guerrilla gardening, handboek voor buurtvergroeners” en auteur Jenny van Gestel was persoonlijk naar Groningen afgereisd met tips voor een groenere buurt. Aline Bus en Mélanie Kamping van de Duurzaam Groningen deden uit de doeken hoe de gemeente bewoners verleidt tot duurzamer leven door middel van campagnes en acties als “verduurzaam je studentenhuis”. Hun tip voor initiatieven die meer jongeren willen betrekken was: zoek contact met groene studentenclubs, zoal de Greenoffice van de RUG en hou het sociaal: een buurtbuffet werkt beter dan een bewonersavond met een hoog informatiegehalte.

Geïnspireerd door het verhaal van Energie VanOns deed de organisator aan het eind van de avond een oproep aan alle aanwezigen om toch vooral klant te worden bij “ons energiebedrijf” omdat Groenste Buurt met de wederverkopersvergoeding weer mooie dingen kan doen voor de buurt.

Voor alle deelnemers met een groen hart had Energie VanOns een aardigheidje in de vorm van een zonnebloemzaadje om zelf op te kweken op je vensterbank. Niet echt guerilla maar wel gardening.