Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie

HHCombi ontvangt bijdrage van de Energie Coöperatie Hooghalen

Energie Coöperatie Hooghalen, Drenthe

Het is de Energie Coöperatie Hooghalen niet ontgaan dat de omni sportvereniging van Hijken en Hooghalen haar beide sportaccommodaties verduurzaamt.

Ruim een jaar geleden gingen de leden van HHCombi akkoord met investeringen voor de verduurzaming van de sportparken in Hijken en Hooghalen. Beide accommodaties zijn inmiddels voorzien van ledverlichting op de velden en in de kantines en kleedkamers. Ook zijn op beide sportparken warmtepompen in bedrijf gesteld en zonnepanelen geplaatst. “Door de inzet van een aantal deskundige vrijwilligers krijgen we het precies zoals we het willen en houden we de kosten zo laag mogelijk’’, aldus voorzitter Gerrit Volkers. Janny Huizing vult aan: “Al met al een groot project, waarmee we het energieverbruik behoorlijk zullen reduceren. Goed voor het milieu én op termijn kostenbesparend.”

Voorzitter Jans Roosjen van de Energie Coöperatie Hooghalen legt uit dat deze coöperatie zich richt op het bevorderen van een duurzame energievoorziening. “Ieder jaar wordt een deel van de inleg besteed aan een goed initiatief. In de jaarlijkse ledenvergadering van de coöperatie die onlangs plaatsvond is unaniem besloten HHCombi te steunen met een financiële bijdrage, omdat de vereniging goed bezig is met duurzaamheid’’. De coöperatie heeft het doel om van Hooghalen en omstreken een duurzamere leefomgeving te maken. Dit willen zij graag bereiken in samenwerkingsverband met huishoudens, verenigingen en bedrijven binnen het gebied maar ook met diverse instanties. De leden van de coöperatie stemden in met de financiële bijdrage van €1.500, -.

De cheque werd op 5 juli 2021 door de voorzitter Jans Roosjen en vicevoorzitter Geert Tijms van de Energie Coöperatie Hooghalen, overhandigd aan het bestuur van HHCombi. Voorzitter Gerrit Volkers en penningmeester Janny Huizing nemen de cheque blij verrast in ontvangst. Voorzitter Volkers: “Dit hadden we niet verwacht en het is meer dan een welkome financiële bijdrage aan de clubkas; het bevestigt dat we er sámen voor staan om onze leefomgeving duurzamer te maken.’’

De Energie Coöperatie Hooghalen heeft momenteel 31 leden en kan met ieder nieuw lid meer bijdragen aan lokale duurzaamheidsinitiatieven. Lid worden is eenvoudig, door energie af te nemen van ‘’Energie VanOns’’. Op de website staat een handige tool om de kosten te berekenen. Vicevoorzitter Tijms laat weten dat het in prijs goed meegaat op andere energieaanbieders en in groenheid bovenaan staat.

Ook groene stroom VanOns

Bestaande klant? Bereken via mijn VanOns
  • 100% groene stroom uit eigen buurt
  • Aantrekkelijke tarieven
  • Overstappen is makkelijk
  • Opbrengsten worden lokaal besteed aan duurzame projecten
  • Verbeter je CO2 footprint, zonder grote investering