Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie
Nieuws • 20 november 2020

Voor de derde keer een dikke 10 van de Consumentenbond!

Wat supergaaf, we staan alweer op nummer 1! Net als in 2018 en 2019 prijkt Energie VanOns dit jaar met een maximale score van een vette 10 bovenaan in de jaarlijkse stroomranking. De Consumentenbond, Natuur & Milieu en Wise onderzoeken elk jaar de duurzaamheid van stroomleveranciers en zet ons in 2020 opnieuw op een gedeelde eerste plaats. We zijn ontzettend trots dat onze eigenzinnige aanpak wederom wordt beloond.

Samen voor groene stroom uit eigen streek
Natuurlijk zijn we waanzinnig blij met onze score. Maar echt verbaasd zijn we na drie keer niet meer. Onze groene stroom komt van onze eigen bronnen: lokale opwekprojecten, voor het overgrote deel van kleinschalige energiecoöperaties. Zo weten we zeker dat onze stroom donkergroen is én bovendien omarmd wordt door de plaatselijke bewoners. Geen ongewenst zonnepark in de achtertuin, maar projecten waar een dorp of streek zelf voor kiest. Directeur Jaap Hoeksema: “Hun streek, hun stroom. Onze aanpak is een andere manier van werken. Om het klimaat te redden, moeten we niet alleen bomen planten, maar ook anders met elkaar omgaan. Samenwerken. Delen. Delen is het nieuwe ondernemen en dat is precies wat Energie VanOns doet!”

Groen groeit verder door
Dat we niet zomaar wat roepen, maar echt een groene snaar geraakt hebben (en blijven raken) zien we terug in onze cijfers. In de afgelopen twaalf maanden groeide Energie VanOns van 98 naar 113 energiecoöperaties en van 68 naar 82 bronnen. Ons totaalaantal klanten steeg met maar liefst 25 procent. Die groei komt niet alleen door mensen die thuis voor de allergroenste elektriciteit kiezen. Ook steeds meer bedrijven sluiten zich aan bij Energie VanOns. En terecht (vinden wij), want ook in de groene stroomranking voor de zakelijke markt behoren we tot de koplopers.

Heel Nederland kiest bewust voor groen
Moet je voor stroom van Energie VanOns in Noord-Nederland wonen? Nee hoor, helemaal niet! We zijn jaren geleden weliswaar in het noorden gestart, maar hebben inmiddels klanten én bronnen in alle windstreken van Nederland. Sterker nog, de rest van Nederland is bezig met een flinke inhaalslag. In 2020 zagen we het aantal klanten van buiten Groningen, Friesland en Drenthe niet alleen stijgen, maar daadwerkelijk verdubbelen. Die klanten lijken ook nog eens heel bewust voor groen en lokaal te kiezen. Het aantal opzeggingen ligt bij Energie VanOns namelijk mijlenver onder het voor energiebedrijven gebruikelijke percentage. Dat onze klanten graag klant blijven; daar zijn we pas echt trots op!

Hieronder zie je alle scores. Meer over het onderzoek lees je op de websites van de Consumentenbond, Natuur & Milieu of Wise.

Ranking voor de consumentenmarkt