Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie
Nieuws • 06 januari 2023

Vragen over het prijsplafond

Op 1 januari 2023 is het prijsplafond voor energie ingevoerd. Voor gas geldt vanaf 1 januari een maximaal tarief van € 1,45 per m3 (tot maximaal 1.200 m3 per jaar). Voor stroom is het tarief € 0,40 per kWh (tot maximaal 2.900 kWh per jaar). Deze bedragen zijn inclusief overheidsheffingen en 21% btw. Is jouw verbruik hoger dan 1.200 m3 gas en 2.900 kWh stroom, dan betaal je over het deel dat hoger is de tarieven die bij jouw contract horen. 

Bereikbaarheid Energie VanOns
Vanwege alle wijzigingen wordt het team van de klantenservice overspoeld met vragen, wat begrijpelijk is. Om iedereen zo goed mogelijk te kunnen helpen, geven we prioriteit aan de urgente mails. Dat zijn mails die gaan over aanmelding, verhuizing of het treffen van een betalingsregeling. Raadpleeg voor algemene vragen de site van de rijksoverheid www.rijksoverheid.nl of kijk bij onze veelgestelde vragen. Het wijzigen van je voorschotbedrag en het doorgeven van je meterstanden kun je zelf doen via https://mijn.vanons.org

Wanneer zit ik aan mijn plafond?
Op deze pagina kun je opzoeken met welk verbruik je wél onder het prijsplafond blijft. Daarvoor heb je de datum nodig waarop je energiecontract is afgesloten (dat is meestal ook de dag dat je de eindafrekening krijgt en die is belangrijk voor de berekening).

Voorschotfactuur wijzigen?
Wil je je voorschotbedrag wijzigen? Dat kan door in te loggen bij ons online portal, https://mijn.vanons.org. Je kunt het voorschotbedrag tot maximaal 20% verlagen of met 100% verhogen.

Meterstanden analoge meter opnieuw doorgeven
Heb je geen slimme meter maar een reguliere (analoge) meter of heb je een slimme meter waar je het uitlezen door de energieleverancier hebt uitgeschakeld? Dan heb je van ons op 31 december een mail gekregen met het verzoek de actuele meterstanden door te geven. Heb je je meterstanden vóór 6 januari 2023 doorgemaild? Helaas kunnen de mails met de meterstanden niet meer door ons verwerkt worden. Daarom het verzoek om de meterstanden opnieuw door te geven.

Je kunt je meterstanden tot en met 14 januari opnieuw doorgeven via het online portal (https://mijn.vanons.org). Of gebruik daarvoor de link uit onze mail van 31-12-2022. 

Excuses voor het ongemak.