Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie
Nieuws • 21 juni 2022

We zijn 1 van de finalisten van de Duurzame 30

De finalisten van de duurzame Dertig zijn bekend. De afgelopen weken is massaal op Energie VanOns gestemd voor de Duurzame 30. We zijn erg trots dat we 1 en van de 9 finalisten zijn. We willen iedereen die op ons heeft gestemd hartelijk bedanken voor hun stem.

Maandag wordt duidelijk wie er met de prijzen vandoor gaat. Tijdens de finaleavond worden de drie winnaars gekozen. Uit de negen kandidaten kiest de jury de winnaar die 100.000,- of 50.000 euro mediabudget ontvangen om hun initiatief via de kanalen van het Mediahuis Noord meer bekendheid te geven.

Energie VanOns is de allergroenste energieleverancier die lokaal opgewekte groene stroom levert aan klanten. Er zijn inmiddels 130 coöperaties bij ons aangesloten. Allemaal wekken zij kleinschalig 100 procent groene stroom op. De coöperaties krijgen voor iedere klant een bedrag en met dat geld kunnen zij weer dingen doen die bijdragen aan de leefbaarheid en duurzaamheid in de omgeving. Op dit moment is er al meer dan 2 miljoen uitgekeerd aan de coöperaties en buurten. Met meer naamsbekendheid en klanten kunnen we nog meer geld uitkeren aan de coöperaties voor het verbeteren van lokale buurten.

De Duurzame Dertig is een initiatief van Dagblad van het Noorden, de Leeuwarder Courant en het Friesch Dagblad. Bijna honderd duurzame initiatieven uit Drenthe, Friesland en Groningen zijn vorige maand ingestuurd.