Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie
Nieuws • 02 juni 2022

Zonnedak op loods loonbedrijf Trip-Hek

Het eerste zonnedak van Terschelling Energie komt op het bedrijfsgebouw van loonbedrijf Trip-Hek. Onlangs is door de beide eigenaren Henk Trip en Kille Hek en het bestuur van TE Jelle Cupido en Floor Lagerweij de akte van opstal getekend. Hierin zijn de afspraken vastgelegd over het gebruik van het dak voor het plaatsen van bijna 200 zonnepanelen. De coöperatie hoopt het zonnedak in het najaar op te leveren.

“We zijn heel blij met deze samenwerking op het eiland,” aldus bestuurssecretaris Jelle Cupido. “Door grote bedrijfsdaken in te zetten kunnen we op Terschelling nog heel veel zonnestroom opwekken. Daarmee dragen we direct bij aan de noodzakelijke Co2 reductie.”
Henk en Kille grijpen de kans aan om een deel van hun dak van panelen te voorzien voor eigen gebruik. “Dat kan mooi in een moeite door en vergroent onze hele stroomvraag.” Ze vinden het wel een spannende stap om het dak deels te verhuren aan de coöperatie. “We hebben echt wel even flink doorgepraat over verzekeringen en de ‘wat als’ situaties. Maar we hebben er straks geen werk van en helpen de coöperatie hiermee het eiland te verduurzamen,” aldus de heren.

Overstappen op eilander zonnestroom
De zonnestroom wordt straks door TE verkocht aan Energie VanOns. Klanten van TE&Energie VanOns krijgen eind 2022 dan weer meer stroom van het eiland! Met zonnepark Hee wordt jaarlijks ruim 800.000 kWh stroom opgewekt. Het dak van Trip-Hek komt daar nog eens ca 70.000 kWh bij.