Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie
Nieuws • 19 maart 2024

Gelijk-Stroom doet oproep voor aandragen goede doelen

Projectleider Frans van de Lindeloof van Gelijk-Stroom doet een oproep aan iedere polderbewoner om nominaties in te dienen voor de jaarlijkse bijdrage aan goede doelen. Zij willen weten welk duurzaam en maatschappelijk doel bewoners een warm hart toe dragen.

Ieder jaar heeft de lokale energiecoöperatie Gelijk-Stroom de mogelijkheid een financiële bijdrage uit te keren aan groene goede doelen in de Noordoostpolder. Afgelopen jaar werd de bijdrage uitgekeerd aan basisschool St. Josephschool en Triade Vitree in Emmeloord. Zij ontvingen een projectbijdrage en donatie voor het planten van bomen.

Jaarlijks ontvangen alle energiecoöperaties die zijn aangesloten bij Energie VanOns een vergoeding per klant. Gelijk-Stroom reserveert ieder jaar een deel van dit bedrag om (groene) goede doelen mee te ondersteunen in de regio. Een ander deel van de vergoeding keert Gelijk-Stroom uit aan sociaal-maatschappelijke doelen in de eigen regio.

“De termijn voor het indienen van projectdoelen is nu open”, kondigt Van de Lindeloof aan. “Hiervoor kan iedereen weer voorstellen indienen. Het moet gaan om sociaal-maatschappelijke en bij voorkeur uiteraard duurzame projecten. We vertrouwen er op dat polderbewoners zelf weer met goede ideeën komen. Hoe meer klanten, hoe meer er uiteraard te verdelen valt en aan een mooi doel kan worden gegeven”, aldus Van de Lindeloof.

Lees hierover meer op de website van Gelijk-Stroom.