Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie
Nieuws • 21 maart 2023

Uitstel verlaging terugleververgoeding

Eind januari hebben onze klanten met een variabel- en modelcontract van ons een mail gekregen over de verlaging van onze netto terugleververgoeding. We hebben besloten om de voorgenomen verlaging van de terugleververgoeding voor onze huidige klanten uit te stellen tot 1 juli 2023 .

Wat is er aan de hand?
In de mail van eind januari hebben we aangekondigd dat we onze netto terugleververgoeding verlagen. De reden daarvoor vind je hier: https://energie.vanons.org/verlaging-terugleververgoeding-per-1-maart-2023/. Naar aanleiding van signalen van onze klanten hebben we de aankondiging van de wijziging juridisch laten toetsen. De uitkomst van de toetsing was dat we de wijziging niet tijdig genoeg hebben aangekondigd.

Wat is netto terugleveren
Als reactie op de mailing van eind januari kregen we veel vragen over het verschil tussen salderen en netto terugleveren. Een netto terugleververgoeding ontvang je wanneer je over het hele jaar gerekend meer energie opwekt dan dat je verbruikt. Op dat moment is er sprake van netto teruglevering en daarvoor krijg je een vergoeding van ons als energiebedrijf. Salderen is een overheidsregeling waarbij de opgewekte stroom weggestreept wordt tegen de verbruikte stroom op jaarbasis tot maximaal het eigen verbruik. De aanpassing van onze netto terugleververgoeding heeft geen invloed op de saldering.

Wat betekent dit voor jou?
Als huidige klant met een variabel of modelcontract krijg je van ons tot 1 juli 2023 voor je netto teruglevering het kale leveringstarief inclusief btw, zoals vastgelegd in de overeenkomst met ons.

Onze excuses voor het ongemak
We willen onze oprechte excuses aanbieden. Op dit moment werken we aan verschillende verbeteringen om deze fouten in de toekomst te voorkomen.

Laat het gerust weten als je vragen hebt
Bel dan gerust een van onze medewerkers via telefoonnummer 085-0160 111 . We zijn bereikbaar op werkdagen van 9.00 uur tot 16.30 uur. Je mag ook mailen naar klantenservice@energievanons.org. Online informatie vind je op onze website onder het kopje Klantenservice.